– Jobbannonser innen næringen er spredt på mange ulike plattformer. Finn, lokalaviser, fiskerimagasiner og kommunenes nettsider. I tillegg blir mellom 60 og 70 prosent av stillingene aldri utlyst. Det kan være ganske utmattende å være arbeidssøker, sier gründer Stine Falk-Petersen.

Hun ønsker å samle alle jobbannonsene på ett sted.

– Jeg har selv søkt jobber innen sjømatnæringen og vet hvor uoversiktlig det er. Det er vanskelig å få overblikk over alle mulighetene. Du kan jobbe med alt innen denne næringa, enten du er elektriker, økonom eller innen markedsføring for eksempel. Da er det vanskelig å vite hva du skal huke av på inne på Finn. Vil du spesifikt jobbe med hav, skal du kunne gå inn på Yngel, sier Falk-Petersen.

Stillingsutlysninger

Inne på nettsiden kan jobbsøkere laste opp sin CV og lete etter jobbannonser, mens bedrifter kan lyse ut stillinger og markedsføre seg selv.

– Det er bare noen dager siden det ble mulig å laste opp CV-en sin på nettsiden. Nå skal vi jobbe med å knytte kontakt med flere bedrifter og universitetene, forklarer Falk-Petersen.

Tok en sjans

Yngel startet først som et prosjekt fra Sjømat Norge for å rekruttere unge inn i sjømatnæringa. Da Sjømat Norge ikke lenger hadde mulighet til å finansiere siden, kjøpte Falk-Petersen domenet.

– Jeg jobbet for dem som frilanser og syntes det var trist at prosjektet skulle avvikles. Da tok jeg en sjanse og kjøpte det opp, sier Falk-Petersen, og fortsetter:

– Det var kult at Sjømat Norge turte å selge Yngel til meg. Dette er en næring der man får lov til å ta sjanser.

Trives i Tromsø

Siden Falk-Petersen kjøpte Yngel i desember i fjor, har hun jobbet fulltid med nettsiden. I vår fikk hun med seg Kristoffer Berglund Andreassen på laget.

– Jeg kommer fra Tromsø, og vi har begge studert sammen på fiskerihøyskolen her. Tromsø og Nord-Norge er stor på fiskeri og havbruk. Vi får også god hjelp på gründerhuset Flow, så Tromsø er en bra plass å holde til, sier gründeren.

Satser internasjonalt

Det som startet som en nettside for unge søkere som vil inn i næringen, har utviklet seg.

– Studenter bruker allerede siden vår. Vi ønsker at også folk med erfaring fra denne eller andre næringer skal gå inn på Yngel når de søker jobber i sjømatnæringen. Vi har også planer om å lage en engelsk versjon av nettsiden, og har allerede kjøpt et domene, sier Falk-Petersen.