Top Of The World ble i år arrangert for femte gang. Det så lenge mørkt ut for årets konkurranse, for Top of the World slet med å få på plass den nødvendige finansieringen.

I februar kom gladmeldingen om at organisasjonen Sino – Nordic Association ville inngå en sponsoravtale med pianokonkurransen. De fikk en million kroner og dermed ble årets konkurranse reddet.

Sino jobber for å øke det kulturelle samarbeidet mellom Norge og Kina. Årets konkurranse har derfor blitt fulgt av en kinesisk representant.

Stolt sponsor

Zhuomin Zang representerer Sino og er godt fornøyd med arrangementet.

– Det er flott at denne konkurransen skaper samarbeid med andre nasjoner. Jeg er sendt ut for å kontrollere arrangementet, og jeg må si at det har vært vellykket. Vi gleder oss til å sponse konkurransen også neste gang, sier den kinesiske representanten Zhuomin Zang (40) til iTromsø.

Nå er Top of the World sikret millionstøtte også til neste konkurranse som går av stabelen i 2019.

Stor suksess

Grunnlegger av Top of the World, Tori Stødle, sier at konkurransen var en stor suksess.

– Vi har holdt på med dette i fem år nå. Det er flott at våre sponsorer er så fornøyde at de gir oss enda en million i støtte, sier arrangøren

Konkurranse i Kina

Samarbeidet mellom nasjonene har fungert så bra at konkurransen utvides og får en avlegger i Kina.

– Neste år skal det avholdes en lignende konkurranse i Kina i Top of The World sin ånd. Vinneren derfra skal få komme til Norge for å være med på arrangementet her. Vanligvis er vi vant med import fra Kina, men nå får vi mulighet til å eksportere denne konkurransen dit, sier Bernt Johan Ottem, medarrangør og tidligere rektor ved Musikkonservatoriet.

Frivillig arbeid

Med den kinesiske millionstøtten håper arrangøren at arbeidet blir lettere.

– Konkurransen arrangeres av frivillige, og det har blitt mye arbeid på Tori og mannen Håkon. Forhåpentligvis kan de slippe og sitte med alt arbeidet når vi igjen får denne støtten, sier Ottem.