De siste tre årene har byens gründere holdt til i de gamle kontorlokalene til Mack. Etter ombygging i sommer og høst, vil ferdig innredede og møblerte lokaler i Strandgata 9 stå klare til å tas i bruk fra årsskiftet.

Tusen kvadratmeter

– Dette skal bli en storstue for næringslivet, og det er en stor dag når vi nå signerer kontrakten med Flow. Med signaturene følger også et bidrag på én million kroner fra Pellerin, sier markedssjef Morten Tidemann i Pellerin.

Nylig flyttet Optiker Jacobsen inn i nyoppussede lokaler i førsteetasjen, neste steg er å omdanne tusen kvadratmeter bygningsmasse i etasjene over til kontorlokaler Tromsø ikke har sett maken til.

Pellerin har sett til utlandet for å hente inspirasjon til det nye kontorkonsept, og har fått Flow med på laget.

Et ambisjonsløft

– Vi har en stor eiendomsportefølje og vi ser tydelig i henvendelsene at det etterspørsel etter fleksible lokaler. I den forbindelse var vi i London for å se på coworking-miljøer (arbeidsfellesskap, red.anm.) med tanke på å sette sammen ulike bedrifter i et og samme kontormiljø, for å skape synergier på tvers av bedriftene. Vi har vært så heldige å få med Flow, som tar medlemmene sine på alvor og har spurt dem om hva de ønsker.

På kontraktssigneringen deltok Flow-medlemmene Kim Daniel Arthur, Andreas Nilsen og Ingvild Kielland. Da de startet for vel tre år siden, hadde de åtte medlemmer. I dag er 80 enkeltpersoner, som representerer over 30 bedrifter, tilsluttet Flow.

– Dette er enormt stort for Flow, både estetisk og funksjonelt. Mange andre vil også kunne dra nytte av lokalene. Dette er et ambisjonsløft, en ny retning og en ny tid som vil føre til at bedriftene kan vokse, sier Kim Daniel Arthur, som var en av dem som var med å dra i gang Flow.

Skreddersydd

Det er ikke misnøye med de gamle lokalene som gjør at de velger å flytte 180 meter, men nye behov. Flow går nå fra å være et gründerhus til coworking space.

– Vi har hatt god dialog med utleier Eiendomsspar og de har vært klar over at dette var midlertidige lokaler. Vi har vært på jakt etter nye lokaler som er tilpasset brukernes behov. I Strandgata 9 får vi skreddersydde lokaler.

De nye lokalene blir på rundt tusen kvadratmeter. Flow får være med å sette sitt preg på lokalene, og når de flytter inn skal det være ferdig møblert. Det vil også være plass til andre som trenger kontor, men ikke fast, i form av lounger.

Helt nytt i Tromsø

– Det finnes 10.000 personer i Tromsøs nærområde med som jobber i bedrifter med én til tre ansatte. Mange jobber hjemme. Vi får jevnlig henvendelser om leie av fleksible og mindre lokaler. Nå tar vi et mer utvidet ansvar for at Flow kan være hos oss, som vi mener vil bli et nytt og godt tilskudd til at coworking-miljøet kan vokse, sier eiendomssjef Robert Mentzoni Lund i Pellerin.

– Denne type kontorlokaler finnes ikke i Tromsø, legger Tidemann til.

Millionen som Flow får på kjøpet fra Pellerin er ment for å rekruttere nye medlemmer, oppskalering av aktiviteten, infrastruktur og tilskudd til husleien.

– Med beliggenheten og infrastrukturen vi får, vil det være attraktivt å etablere seg her, sier Kim Daniel Arthur.

Hoffarkitekt

Arkitektkontoret Niels Torp, som tegnet hotellet The Edge, har også tegnet interiøret i de nye Flow-lokalene.

– Torp har blitt vår hoffarkitekt. Dette er det mest spennende vi har gjort siden The Edge, og representerer et nybrottsarbeid, sier Lund.

Innvielsen av de nye lokalene skal foregå med et skikkelig smell.

– Vi planlegger åpningsfest på nyttårsaften, med rød løper, sier Morten Tidemann.

KAFFEBAR: Konseptbildet viser kaffebaren i de nye lokalene Flow skal flytte inn i til årsskiftet. Illustrasjon: Niels Torp Arkitekter
NYTT KONSEPT: Eiendomsselskapet Pellerin har ambisjoner om å lage fremtidens kontorarbeidsplasser når de går i gang med ombyggingen i Strandgata 9. Illustrasjon: Niels Torp Arkitekter
UNIKT SAMARBEID: Flow-medlemmene Ingvild Kielland (fra venstre), Andreas Nilsen og Kim Daniel Arthur (til høyre) inngår samarbeid med markedssjef Morten Tidemann (midten til venstre) og eiendomssjef Robert Mentzoni Lund i Pellerin om coworking-lokaler i Strandgata 9, bak dem. Foto: Ronald Johansen / iTromsø