Isaksens Kiosk har vært drevet i over 56 år under ulike navn og eiere i Ramfjorden.

1. mai 2014 overtok den tidligere ansatte ved kiosken, Heidi Isaksen, driften og har holdt det gående siden den gang.

Donerte bygget til Kreftforeningen

I fjor høst døde Anne-Lise Berglund etter en kort tids sykdom, som selv drev kiosken i over 40 år og eide bygget som huser kiosken på Fagernes. I testamentet kom det fram at bygget skulle doneres til Kreftforeningen, og det var da problemene til Isaksen startet.

– Jeg overtok driften av kiosken da Anne-Lise ønsket det. Da jeg fikk vite at Kreftforeningen hadde fått bygget, tok jeg kontakt med dem for å finne ut hva som skulle skje med kiosken. Jeg fikk beskjed på senhøsten at vi skulle kastes ut og at bygget skulle selges. Etter å ha overbevist dem om at de ikke bare kunne kaste oss ut, ombestemte de seg og vi fikk fortsette å leie, forteller Isaksen.

Ville by

Ifølge Isaksen har hun i hele vår prøvd å få en avklaring på hva som skulle skje med bedriften og arbeidsplassen ved et eventuelt salg.

– Jeg har slitt lenge med å få noen ordentlige svar fra dem. Før jul fikk jeg beskjed om å ta vare på bygget til de skulle komme innom. De kom i mai og fikk se at det ikke var snakk om en bitte liten kiosk, men en faktisk bedrift med flere ansatte. Da fikk jeg en muntlig lovnad om at vi skulle få bli i bygget selv ved salg. I tillegg skulle de holde meg informert om når bygget ble lagt ut, slik at jeg kunne komme med bud, sier Isaksen.

– Da de la den ut for salg, kom det brått. Jeg ble ikke informert om det. Jeg fikk beskjed om å snakke med megler, men rakk ikke engang å kontakte banken for å høre om jeg fikk et lån.

Seks ansatte

Fredag ble bygget solgt, men Isaksen forteller at hun ikke har fått innsyn i hvem kjøper er og vet ikke hva som vil skje med bedriften hennes.

– Jeg har fem ansatte i tillegg til meg selv. Vi frykter jo alle for fremtiden vår. Kundene våre er fortvilte og sliter med å skjønne hvordan Kreftforeningen, som de har støttet i alle år, kan opptre på denne måten. Det er 2,5 mil til nærmeste butikk, og om vi forsvinner mister ikke bare Ramfjorden arbeidsplasser, men alle som bor her mister det eneste butikktilbudet de har, sier en tydelig fortvilet Isaksen.

Bestått i nesten 60 år: Kiosken har hatt mange forskjellige navn og eiere opp gjennom årene, og er den eneste butikken mellom Tromsø og Vollan.

Frykter for kioskens fremtid

Isaksen har fått informasjon om at det er overtakelse av bygget 1. september. Nå frykter hun at leieforholdet vil bli sagt opp på dagen, og at kiosken dermed må legges ned i oktober.

– Jeg er helt sikker på at Anne-Lise ønsket at kiosken skulle bestå. Jeg tror aldri hun hadde sett for seg at kiosken og vi ansatte skulle bli behandlet på denne måten. Det hele er fryktelig trasig.

– Hennes livsverk

Aud Iversen, søskenbarnet til Berglund, bekrefter at det var avdødes ønske at kiosken skulle bestå.

– Kiosken var jo livsverket hennes. Hun begynte å jobbe der da hun var 15–16 år og drev kiosken i over 40 år. Anne-Lise var veldig lykkelig når Heidi overtok og følte at kiosken var i veldig gode hender, sier Iversen

.

Familiekiosk: Mia Hemmingsen, Cecilie Isaksen, Camilla Isaksen, Tor-Inge Isaksen, Tor-Steinar Isaksen, minstemann Eirik Leander Isaksen og innehaver Heidi Isaksen under nyåpningen i mai 2014.

– Fikk komme med bud

Advokat i Kreftforeningen, Vibeke Five, var på ferie og hadde derfor ikke alle detaljene tilgjengelig. Men forteller at Isaksen fikk mulighet til å legge inn bud før budrunden startet.

– Innehaver fikk mulighet til å være med på budrunden og fikk også åpning for å legge inn bud før budrunden startet. Vi har kommunisert med henne hele veien og forstått situasjonen hennes. Vi har også vært på besøk for å prate med henne og har kommunisert med henne i etterkant av besøket, sier Five

Solgt med leiekontrakten

Five bekrefter også at eiendommen ble solgt med den eksisterende leiekontrakten med Isaksens kiosk inkludert.

– Jeg har ikke alle detaljene rundt salget tilgjengelig akkurat nå, men eiendommen var avertert med leiekontrakten som var der når vi overtok. Kjøper er derfor kjent med kontrakten og at den eksisterer, og de må forholde seg til den på samme måte som vi har. Salget har foregått etter helt vanlige rutiner fra vår side, avslutter Five.

Kan ikke si hvem som er kjøper

Megler Anne Nordgård forteller at eiendommen ble lagt ut for salg rundt 20. juni og ble solgt for 1.550.000 kroner fredag 30. juni.

Nordgård skriver til iTromsø at hun ikke har mulighet til å informere om hvem som er kjøper.