Tre nye spisesteder er i ferd med å starte opp i sentrum, etter det iTromsø erfarer. To av dem skal ligge i Storgata og den siste skal ligge i Sjøgata.

Storstilt satsing

Gründerne bak Touristshop, som åpnet i Storgata i 2015, satser nå knallhardt på restaurantvirksomhet i sentrum. Til høsten åpner de to restauranter.

Asiatisk: I det gamle lokalet til Thai House Restaurant skal Arctic Restaurant AS drive en asiatisk restaurant.

De har blant annet tatt over restaurantlokalene i Sjøgata 3, vegg i vegg med Amalie Hotell.

– Restauranten i Sjøgata vil være en à la carte-restaurant. Det blir blant annet sjømat og reinsdyrkjøtt. Det skal være fokus på nordnorske råvarer, forteller Bent Arne Hansen, daglig leder for Touristshop, som eier selskapet som skal drive de to restaurantene.

LES OGSÅ: Dragøy inngår nytt samarbeid: Tror omsetningen vil øke med over ti mill. i året (for abonnenter)

Han forteller at restauranten kommer til å bli en av byens største.

– Totalt vil det være spiseplasser til 250 personer, men vi vil i første omgang bare ha åpent i førsteetasje og så får vi åpne kjelleren etter hvert, forteller han.

Den andre restauranten skal åpne i de gamle lokalene til Thai House Restaurant i sørenden av Storgata.

– Det vil bli en restaurant med asiatisk mat, forteller Hansen.

Begge restaurantene vil åpne i løpet av september.

– Nå er det fullt kjør i turistsesongen, så vi har lagt restaurantene litt på vent til det roer seg litt, forklarer han.

Bakeriutsalg

Roman Galaibo har tidligere vært daglig leder for Koseverden på Jekta.

Ifølge Nordlys (ekstern lenke) er han nå i ferd med å åpne et konditori- og bakeriutsalg i det gamle lokalet til Indian House Restaurant i Storgata. Lokalet har for øvrig huset ti ulike restauranter de siste 35 årene.

LES OGSÅ: Han blir ny daglig leder i Kvitebjørn Varme (for abonnenter)

Selv håper han at ikke konditoriet møter samme skjebne som de tidligere restaurantene.

– Dette lokalet har vært bakeri i lange tider – inntil på 80-tallet. Så kom Peacock, men etter det er det er vel ingenting som har gått særlig bra i dette lokalet. Kanskje kan vi vekke noen tradisjoner og minner, sier Roman Galaibo til Nordlys.

Galaibo forteller videre at han håper på å åpne innen skolestart.

Peppermøllen fortsatt usikkert

I lokalene der Peppermøllen en gang holdt til i Storgata, har det nå vært stille i mange år. På bakkeplan har klesmerket Rein Love Clothing en popup-butikk, men i andreetasje er det lite som skjer. Det har lenge vært snakk om å utvikle et nytt restaurantkonsept i lokalene, men arbeidet har vært forsinket mang en gang.

Det er AMJ Gruppen som skal utvikle konseptet på vegne av Olav Thon Gruppen, som eier bygget.

– Vi har utviklet ferdig et konsept for Peppermøllen. Det er imidlertid ikke vi som eier bygget, det er Olav Thon Gruppen, så vi kan ikke begynne å gjøre noe der helt uten videre, sier Alf Mangor Johannessen, eier av AMJ Gruppen.

Han tror de mange forsinkelsene kan skyldes at arbeidet har blitt vanskeligere enn først antatt.

– Skal det bli restauranthus igjen, slik mange ønsker, er det nok mer omfattende enn først tenkt. Det er et gammelt bygg, som må rigges innvendig for å tåle tidens tann, avslutter han.

Det har ikke lykkes iTromsø å komme i kontakt med Olav Thon Gruppen.