Bygging av nytt hotell er kostnadsberegnet til 150 millioner kroner. Hvem som skal drive hotellet, er det ennå ikke tatt noen beslutning om.

Tilbud andre ikke har

– Vi er ennå tidlig i prosessen. Vi har flere interessenter, så det er jeg ikke bekymret for, sier Sverdrup.

Byggesøknaden for Robukta hotell er sendt inn til kommunen. Som iTromsø har skrevet tidligere, tar Bård Sverdrup nå konsekvensen av at han verken får bygge seniorboliger eller småhusbebyggelse på eiendommene i Robukta.

Ifølge Robukta AS er hotellplanene innenfor gjeldende reguleringsplan, og trenger derfor ingen dispensasjon. Sverdrup er klar på at Robukta hotell skal skille seg ut fra sentrumshotellene.

– Det vil ikke bli et klassisk hotell tilsvarende dem som er i sentrum, men et hotell som er mer opplevelsesbasert, noe som er naturlig med denne fantastiske beliggenheten, sier han.

(for abonnenter)

BYGGEOMRÅDE: Tegningen viser uteromsplanen med nytt hotell, bygget med de gamle selskapslokalene, 11 parkeringsplasser (det planlegges 49 parkeringsplasser i hotellkjelleren) og sauna/badestamp. Tegning: 70 Grader Nord Arkitektur

Sauna og badestamp

Robukta hotell vil skille seg ut ved at det ikke skal satse på kurs- og konferansegjester, men rette seg mot turister som etterspør ulike aktiviteter. Med beliggenhet nær sjøen, vil det gi muligheter ingen andre sentrumshotell har.

– Sauna er sammen med badestamp planlagt på sørsiden av eksisterende bygg og vil være en veldig god kvalitet. Sauna og badestamp kan kombineres med bading i havet, og vil garantert bli satt pris på av turister, mener Bård Sverdrup.

Hotellet vil bli i tre etasjer, som er i henhold til bestemmelsene i gjeldende reguleringsplan. Hotellet skal ha rundt 80 rom med parkeringskjeller for 49 parkeringsplasser og 11 utendørs parkeringsplasser. Etter utbygging vil ny og eksisterende bygningsmasse ha et samlet areal på rundt 3.000 kvadratmeter.

Dagens bygg på eiendommen ble tidligere brukt til selskapeligheter. Her planlegges det resepsjon for hotellet og restaurant. Ifølge rammetillatelsen som er sendt til kommunen, går det fram at hotellet er planlagt som prefabrikkerte moduler. Hvert hotellrom utgjør én egen modul.

Etter at nabovarsel ble sendt ut 16. juni, har det ikke kommet inn noen merknader til hotellplanene.

BAD OG SAUNA: Det planlegges egen badstue og badestamp for turistene i Robukta, sør for dagens bygning.Illustrasjon: 70 Grader Nord Arkitektur