Plan om detaljregulering av vei, vann- og avløpstrasé for Nedre Mortensnes ble enstemmig vedtatt under forrige kommunestyremøte. Planen er en del av den store fornyelsen av området.

Store utbedringer

Det har lenge vært behov for utbedringer av infrastrukturen på Mortensnes, og planen omfatter blant annet ny vann- og avløpstrasé.

− På grunn av at mengden nedbør er økende, klarer ikke avløpsrørene å ta unna alt vannet lenger. Derfor må overflatevann ledes vekk i egne rør, forklarer plan- og utbyggingsleder i vann og avløp, Geir Berntsen, i et faktaskriv fra kommunen.

Forbedring av busstrasé og nye fortau står også på plakaten. Veianlegget skal styrkes med belysning, fartsdumper, opphevede gangfelt og det skal legges til rette for bussholdeplasser langs veien.

– Ved å tilrettelegge med fortau langs bussveier og veier med stor trafikk, vil en oppnå en tryggere skolevei for barn og ungdom. En fortausbredde på tre meter vil muliggjøre en rasjonell vinterdrift, slik at fortauene er tilgjengelige også på vinterstid. Fartsbegrensende tiltak vil bli iverksatt, heter det i reguleringsplanen.

Sikring av trygg skolevei langs busstraseene er en av hovedformålene med planen.

Planen skal videre også føre til økt gang- og sykkelbruk i området.

Mange berørte veier

Det er et stort område som skal utbedres. Veiene som blir berørte i denne delen av utbedringen, er Winston Churchills vei, Maskinistvegen, Styrmannsvegen, Radarvegen, Redervegen, Ankervegen, Båtsmannsvegen, Erling Kjeldsens vei, Ørnevegen og Mortensnesvegen.

Stort prosjekt

Den nylig vedtatte reguleringsplanen er en del av et stort prosjekt som startet i 2015. Prosjektet har som mål å fornye Mortensnes, og vil, ifølge kommunens nettsider, være ferdig i 2022 hvis alt går etter planen.

Arbeidet er delt opp i fem deler, og det er reguleringsplan for del to som nå er vedtatt i kommunestyret.

Vi har ikke lykkes i å få kontakt med noen i kommunen i tilknytning til prosjektet.