Hurtigruten har sett seg lei av leieprisene på havna i Tromsø. Nå har de gått ut og sagt at Eidkjosen er et mulig alternativ for fremtiden. Det skaper nye muligheter for næringslivet på Kvaløya.

Positive

Tove Sørensen, daglig leder på Villmarkssenteret er meget positiv til forslaget.

– Det er klart at om det skjer vil det åpne seg enda flere muligheter for oss. Det vil bety at vi får enda flere gjester med på hundesledeturer. Om Hurtigruten kommer til Eidkjosen, vil det være en fantastisk ting da cruisepassasjerene kommer enda tettere på naturen. Ikke minst ekspedisjonsskipene vil være bra for oss. Vi vil ha mulighet til å ha enda flere turer på dagen, men også om kvelden når de skipene som kommer inn sent legger til, sier Sørensen

Bedre infrastruktur

Også Sommarøy Arctic hotell er positive til et eventuelt havnebytte.

– For oss vil det nok utløse et enda tettere samarbeid med Hurtigruten. Vi har allerede et veldig godt samarbeid med dem, men jeg tror det ville styrkes ytterligere. Det vil nok bety at vi vil utvikle opplevelsesdivisjonen vår enda mer. I tillegg håper vi at et eventuelt havnebytte gjør at man får enda bedre planlegging hva gjelder veier her ute. Forhåpentligvis gjør det at samfunnsplanleggerne og politikerne ser galskapen i å legge en dobbel bru, og heller ser at Håkøyforbindelsen med tunnel er et bedre alternativ i og med at det da blir enda større trafikk inn mot Tromsø. Alle vi som er her ute er veldig positive til den forbindelsen. Utover det vil jeg si at Kvaløya er flott, og at vi ønsker dem hjertelig velkommen til Eidkjosen, sier vert på Sommarøy hotell, Kjell Ove Hveding.

Fantastisk

Positiv: Daglig leder på Eide handel, Bård Pettersen, ser gjerne at Hurtigruten lager opplevelsessenter i Eidkjosen.

Daglig leder på Eide handel sparer heller ikke på lovordene.

– Om det blir en realitet, er det helt fantastiske greier. Det vil bety masse for Tromsø og omegn. Vi har fokus i dag på å skape gode matopplevelser for lokale kunder, men vi ser nå at det er flere og flere turister som er innom. Hvis opplevelsessenteret på Eidkjosen blir satt til livs, skal vi investere kraftig i Eidkjosen, det vet jeg at det er mange andre næringsdrivende her ute som også vil gjøre. Når vi bor på verdens fineste plass må vi også kunne vise fram den flotte naturen. Turister som kommer i dag går ikke lenger på museum, de vil ut og oppleve naturen. Jeg må berømme Hurtigruten for å være fremsynt, og tenke i de baner om å lage et opplevelsessenter. Jeg tror vi bare har sett starten av turistboomen, så jeg tror de gjør helt rett i å se på de mulighetene. I tillegg håper jeg de som er motstandere av dette også klarer å se mulighetene dette skaper, og at Kvaløya også er en del av Tromsø, sier Bård Pettersen, daglig leder på Eide handel.