– Vi er fornøyde så lenge vi har omsetningsvekst, og at vi fortsatt har vekst i besøket er også veldige gledelig, sier Veronica Evertsen.

Vekstmål på tre prosent

Tallene for første halvår viser en omsetningsvekst på 1,23 prosent. Klær, sko og reiseeffekter på bidro med en vekst på 2,8 prosent, mens spesialbutikkene vokste med 4,87 prosent i omsetning.

– Vi hadde en omsetning på nesten 200 millioner kroner. Målet for hele 2017 er en omsetningsvekst på tre prosent, vi er foreløpig i rute.

Dermed kan Evertsen i likhet med sin kollega på Jekta se tilbake på første halvår i år med glede. Jekta økte omsetningen med 1,68 prosent første halvår i år sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Pyramiden Amfi i Tromsdalen hadde imidlertid en nedgang på 2,9 prosent.

Vekst i antall kunder

– Det er et tøft leiemarked der ute, derfor er det ekstra gledelig med vekst. Det er viktig for å spille leietakerne gode og ta godt vare på dem, sier Veronica Evertsen.

Totalt har det vært 1.034.670 mennesker innom Nerstranda første halvår 2017, som er en vekst på 4,11 prosent sammenlignet med fjoråret.

– I hele fjor bikket vi to millioner mennesker innom Nerstranda, så årets vekst er gledelig.

Tre ledige lokaler

Nerstranda har per i dag 42 butikker og tre ledige butikklokaler som senterlederen håper å få leietakere til snart.

– Vi er i samtaler med konkrete interessenter, men kan ikke gå ut med navn ennå, sier Evertsen.