Bygget, som sto ferdig i årsskiftet 1980-1981, var det andre bygget som ble reist på campusen til UiT – Norges arktiske universitet. Siden den gang har bygget nærmest stått uberørt, bortsett fra vedlikeholdsarbeid.

Foto: Frida Helen Andersen, Norconsult

Nå holde de på med å bygge om hele førsteetasjen i bygget.

– Dette er den første store oppussingen på Universitetsbiblioteket, forteller Øistein Hanssen, leder for prosjektseksjonen på avdeling for bygg og eiendom på UiT.

– Vi er i rute. Etasjen skal åpnes ferdig møblert 18. september, mens byggemessig blir vi ferdig til studiestart.

I RUTE: Øyvind Emaus, prosjektleder i prosjektseksjonen ved bygg og eiendom på UiT, og Øistein Hanssen, leder for prosjektseksjonen på avdeling for bygg og eiendom på UiT, ser fram til at de kan åpne førsteetasjen på Universitetsbiblioteket igjen. Foto: Jørn Myreng

– Større fleksibilitet

Hanssen forteller at studenter som tidligere har vært innom førsteetasjen på Universitetsbiblioteket vil se store forandringer.

– Førsteetasjen blir bygget om til et infosenter som skal gi større fleksibilitet og flere funksjoner for studentene, sier Hanssen.

Selv den klassiske bibliotekskranken vil få seg et aldri så lite ansiktsløft.

– Først og fremst har jo studentenes behov for digitale bøker endret seg, så det blir litt omstruktureringer. Skranken som har vært her tidligere kommer ikke bare til å være der for å låne- og levere bøker. Her får man blant annet muligheten til å skaffe seg adgangskort og passord til internett, forteller Hanssen og ser ikke bort fra at Orakelet, universitetets IKT-avdeling, kommer til å flytte til Universitetsbiblioteket i perioder.

– Det er tilrettelagt for at Orakelet skal være her.

Illustrasjon: Frida Helen Andersen, Norconsult

Utelukker ikke mer oppussing

Med førsteetasjen snart ferdig, ser ikke Hanssen bort fra at de andre to etasjene på Universitetsbiblioteket også kan vise seg i en ny fasade.

– Det vil bli jobbet med fremover etter hvert som ting utvikler seg. Akkurat nå har vi andre vedlikeholds- og renoveringsplaner, så vi har ikke startet planleggingen på de resterende etasjene ennå. Men det er helt klart behov for endringer i de andre etasjene også.

I denne omgangen vil i alle fall det tekniske anlegget skiftes ut i samtlige etasjer.

– Vi kommer til å ordne nytt ventilasjonsanlegg, samtidig som vi bygger om førsteetasjen.

Illustrasjon: Frida Helen Andersen, Norconsult