De to inngikk for første gang avtale i fjor sommer, og nå er de altså blitt enige om en ny 12 måneders distribusjonsavtale med automatisk fornyelse.

– Vi hadde avtalt å ha en gjennomgang nå for å se på om vi skulle forlenge samarbeidet. Det har vi nå bestemt oss for, og det reflekterer jo at vi synes det går bra i Tyskland, sier direktør i Biotec Pharmacon, Svein Lien, til iTromsø.

– Viktig

Sårsalven Woulgan er et sårprodukt for det profesjonelle behandlingsmarkedet. Kliniske erfaringer viser at pasientene får en betydelig bedret behandling, mindre smerte og mindre ubehag sammenlignet med andre behandlingsformer.

– Det tyske markedet er Europas største. Det at vi nå ser en fin utvikling i Tyskland, er veldig viktig for oss, sier Lien.

Avslag i Storbritannia

Biotec satser hovedsakelig på tre regioner for distribusjon av sårsalven. Det være seg Tyskland, de nordiske landene og Storbritannia. Tromsøselskapet har også startet forberedelsene for å få sårsalven inn i det amerikanske markedet, en prosess som trolig kan ta noen år.

I mai fikk ikke Biotec godkjent sårsalven i Storbritannia. Dette skyldtes først og fremst manglende dokumentasjon på effekten av sårsalven. Lien meddeler nå at de har anket avgjørelsen.

– Nå avventer vi beslutningen på den anken. Vi er kjent med at også andre har fått avslag første gang, men kommet gjennom senere. Dette er et trangt nåløye, men vi har ikke gitt opp håpet om å komme gjennom, sier direktøren.

– Får større nedslagsfelt

Hvor mye den forlengede distribusjonsavtalen med Rogg, som er et av Tysklands ledende leverandører av sårpleieprodukter til helsesektoren, er verdt, sier Lien er vanskelig å anslå.

– Produktet er nylig lansert i Tyskland og vi jobber sammen med distributøren for å gjøre produktet kjent. Markedet er stort, men hvilken andel vi oppnår med produktet og ikke minst når er vanskelig å anslå. Vi jobber oss innover i markedet, og vi får stadig et større nedslagsfelt. Produktet ser ut til å bli godt mottatt, men det tar lang tid å innarbeide, sier han.