iTromsø presenterer bartendernes beste sommerdrinker gjennom sommeren. Disse kan du enkelt lage hjemme med ingredienser som er lette å få tak i. Perfekt for å imponere familie og venner på neste sommerfest!

«Cosmo» med en vri

Cocktail nummer tre er en Cosmpolitan med en vri. Ifølge Alexander Norø er dette den cocktailen i verden med flest forskjellige «twister».

– Alle har sin egen vri, forteller han.

Han har laget en nordnorsk vri på den kjente cocktailen.

– Jeg har brukt det som vokser rundt meg. I stedet for bringebær eller tranebærsirup, har jeg brukt sirup av løvetann og granskudd, forteller Norø.

HJEMMELAGET: Bartender Alexander Norø forteller at cocktailen lett kan lages hjemme. Har du ikke bartenderutstyr kan du shake drinken i et Norgeglass og helle den over en vanlig kjøkkensil.

Han forteller at mange ser på løvetann som ugress, men at dersom man klipper av det gule på blomsten og koker det med like mye vann og sukker i en halvtime, får man en sirup man kan bruke i for eksempel denne cocktailen.

Det samme kan man gjøre med granskudd, altså den lysegrønne knoppen helt ytterst på greinene i et grantre.

Komplisert, men enkel

– Det er litt forarbeid til denne drinken, men den er i hovedsak veldig enkel å lage. Også har den en komplisert, men god smak, forteller Norø.

Pynten består av appelsinskall og stemorsblomster.

– Stemorsblomster er noe alle har i hagen eller på verandaen. Den er også spiselig, og vi har pyntet alle drinkene våre med den i sommer, fortellerhan.

Ingredienser

– 1 cl løvetannsirup

– 1 cl granskuddsirup

– 2 cl Bivrost gin

– 3 cl Bareksten botanisk gin

– 3 cl ferskpresset sitronsaft

– 5–6 bringebær

– Valgfritt: Et par dråper blomsterbitter

Fremgangsmåte:

1. Ha alle ingrediensene i en shaker sammen med noen isbiter. Shake.

2. Hell blandingen i et nedkjølt glass over en sil.

3. Pynt med stemorsblomster og appelsinskall.