iTromsø skrev i juni om Restaurant Smak som var en av de høyeste rangerte nykommerne i White Guide Nordic – en guide som rangerer Nordens beste restauranter. Den nyetablerte restauranten havnet på en 15. plass.

– Vi har merket pågangen etter at dere og Dagbladet skrev om oss, innrømmer Espen Ramnestedt, kokk hos Restaurant Smak.

– Vi har hatt fullt hver dag etter at vi ble omtalt i White Guide Nordic, så det har absolutt gitt oss noe tilbake.

– Hva betyr det for dere å havne på en slik liste?

– Det betyr veldig mye for oss. Det viser at det vi gjør blir verdsatt og lagt merke til.

Lange ventelister

Restauranten, som bare har plass til 28 gjester på det meste, har hatt lange ventelister.

– Akkurat nå har vi faktisk ledig bord førstkommende tirsdag, men tidligere har folk måtte bestilt bord opp mot 14 dager i forkant, forteller Ramnestedt.

– Bedre enn i Bodø

Før ekteparet Espen og Eva-Linda Ramnestedt startet opp restauranten i Tromsø, hadde de samme konseptet i Bodø. Der var også restauranten dobbelt så stor.

– Oppstarten i Tromsø har gått bedre enn hva den gjorde i Bodø. Det virker som om det har tatt kortere tid å etablere seg i Tromsø. Den siste tiden i Bodø hadde vi fulle hus, mens allerede nå opplever vi det samme i Tromsø, forteller kokken.

– Hva tror du det kommer av?

– Jeg tror White Guide Nordic hjalp oss veldig. Jeg tror også at folk hadde hørt om oss siden vi hadde vært i Bodø. Vi åpnet i Tromsø uten å avertere så mye. I tillegg virker det som at folk drar mye mer ut og spiser i Tromsø enn hva de gjør i Bodø. Tromsø har mye mer uteliv.

Holder seg liten

Til tross for stor anerkjennelse og pågang, har ekteparet ingen planer om å ekspandere.

– Vi ønsker å forholde oss så liten som vi er akkurat nå. Det har med år egen livskvalitet å gjøre. Vi ønsker å ha en liten restaurant og ha det koselig på jobb, forteller Espen Ramnestedt.