Christina Haferkamp fra Tyskland forteller at det er blandingen av vakkert naturlandskap og spennende byliv som lokker henne tilbake.

– Jeg har vært her to ganger før. Nå har jeg med meg familien min som aldri har vært her før. Derfor besøker vi turiststedene i dag, forteller hun.

Hun og familien er innom Tromsø som ett av stoppene på cruiset de er med på.

– Vi har nå besøkt Ishavskatedralen. Senere skal vi utforske byen litt. Den er kjempefin så jeg gleder meg til å se litt mer av den, kanskje ta en kaffe. Også har vi jo vært veldig heldig med været, sier Haferkamp.

Til Tromsø på hundebesøk

Andreas Lutz, Christiane Lutz, Moritz Lutz og Paula Lutz, også fra Tyskland, brukte de få timene de hadde i Tromsø mandag på Villmarkssenteret.

– Min datter Paula har så lyst på hund, men vi kan dessverre ikke få en. Da måtte vi komme hit for å hilse på hundene de har her, forteller Andreas Lutz.

Og hunder var det nok av. 300 voksne huskyer og 18 valper, ifølge Katrin Schmid som jobber på Villmarkssenteret.

– Vi får ikke gjort så mye mens vi er her, men førsteinntrykket er at dette er en veldig fin by med fantastisk natur. Hundebesøket har vært en stor suksess, sier Andreas Lutz.

Cruiseturister

De fleste av turistene som iTromsø snakket med var innom byen kun noen få dager som en del av en lengre tur med cruiseskip.

– Vi har kommet hit helt fra Brasil. Det er andre gangen vi er i Tromsø, men denne gangen har vi tatt barnebarna våre med oss. De skulle hilse på hundene på Villmarkssenteret mens vi besøker museer, forteller ekteparet Luiz og Carlota Garcia.

Ekteparet fra Brasil er ikke de eneste som har kommet tilbake til Tromsø etter å ha vært her før.

– Vi har allerede vært her i Tromsø tidligere, men atmosfæren her er så fin. Vi prøvde å komme oss hit på vinteren, men da var det fullt. Så da booket vi heller en tur nå, også kommer vi tilbake i januar, forteller Frank og Christine Remus fra Sveits.

– Vi liker midnattssola veldig godt, men nå vil vi oppleve mørketida også. Nordlys har vi sett, men det blir og en bonus.