Fikk kritikk for treg behandling av transportmidler – nå er pengene på vei

Arne Eriksen i Blindeforbundet gikk tidligere ut og kritiserte fylkeskommunens saksbehandling av tilskuddene for tilrettelagt transport (TT-ordningen). Nå har fylkeskommunen tatt grep.

ØKT STØTTE: I juli ble det klart at regjeringen øker transportstøtten til blinde og svaksynte. Først nå er midlene på vei til brukerne. Foto: Ronald JohansenFoto: Ronald Johansen / iTromsø

pluss

Ferieavvikling i fylkeskommunen førte i sommer til forsinkelse i behandlingen av TT-midler, noe som førte til at brukerne fikk ekstra lang ventetid. Nå har samferdsels- og miljøetaten fått fortgang i utbetalingene.

Arne Eriksen i Blindeforbundet er glad for at saken nå er ryddet opp i.

– Jeg vil gjerne gi honnør til assisterende samferdsels- og miljøsjef Jonny Berg for handlekraft, men samtidig kritisere etatens behandling av saken, sier Eriksen.

Han viser til at brukere i Finnmark fikk utbetalt midler allerede 11. juli, mens brukerne i Troms måtte vente til tidligst 14. august.

– Våre medlemmer opplevde denne behandlingen som arrogant ovenfor funksjonshemmede, forteller han.

LES OGSÅ: «TT-skandalen i fylkeskommunen»

Har forståelse

Assisterende samferdsels- og miljøsjef Jonny Berg viser forståelse for frustrasjonen fra brukerne.

– Jeg skjønner at brukerne vil ha midlene så fort som mulig, og skulle selvfølgelig ønske vi kunne utbetalt med én gang. Vi har imidlertid gjort dette så fort vi klarte ut fra omstendighetene, forklarer han.

Berg mener større ressurser på bemanning eller tidligere oversikt over utbetalingsinformasjon kan være grunner til at brukere i Finnmark fikk midler tidligere. Nå skal imidlertid midlene være på vei i Troms også.

– Pengene ble sendt ut på fredag, så de vil være tilgjengelig i løpet av uken, sier han.

Han understreker at ingen likevel går glipp av penger de har krav på.

– Brukere som har rett til midler vil få utlegg refundert.