I Sør-Troms. Nærmere bestemt Sørreisa, finner vi Jon Roar Solset, som de siste årene har drevet Norges mest populære fantasy fotball-podkast «FC Wildcard». Solseth måtte derimot slutte i podkasten på grunn av ny jobb i «TV2 Hjelper Deg», men er fortsatt aktiv i både ekspertpanel og på fritiden med fantasy-spilling.

For dem som ikke vet hva fantasy er, kan man forklare det så enkelt som at det er et spill hvor du selv plukker ut spillere foran hver runde, og får poeng ut fra hvordan de gjør det i virkeligheten. Får for eksempel Wayne Rooney gult kort – blir det minuspoeng, men om spissen scorer – går man i pluss.

– Det legger til et følelsesaspekt i helgene. Nå er ikke følelsene bare styrt av hvordan ditt favorittlag gjør det, men også hvordan ditt lag gjør det på fantasy, sier Solset.

Fler enn i Tromsø

Hans tidligere kollega, Martin Sleipnes, som nå er fantasy-ansvarlig for Eliteserien på Eurosport, forteller at i fjor var det 110.000 registrerte spillere i Norge. Og interessen øker hvert år.

– Det er flere enn det bor i Tromsø. Så du skjønner at det er umåtelig populært, sier Sleipnes, som sammen med Solset har følgende tips til ivrige fantasy-spillere:

– Jeg tror City kommer til å ha en enorm sesong. Her er det bare å hente inn Kevin DeBruyne, Jesus eller Aguero. Lukaku på United kommer til å bli et beist. Så er det spørsmål om man skal ha Salah eller Mane på Liverpool – eller begge. Her må man vurdere nøye. Mitt beste tips er å holde følelsene for klubben i ditt hjerte unna fantasy. Jeg nektet for eksempel å hente inn Van Persie etter at han forlot Arsenal til fordel for United. Det var en kjempetabbe, sier Arsenal-supporteren Solset.

Skal slå dama

– Bakover må man ha Alonso fra Chelsea. Han er dyr, men han kommer til å plukke poeng utover. Denne sesongen blir nok vanskeligere enn noen gang å plukke riktige billige spillere. Jeg vet rett og slett ikke hvem som kommer til å gjøre det bra, men et tips er å se mot Everton, Crystal Palace eller West-Ham. De tre lagene har jeg håp og forventninger rundt, hvor man kan finne spillere å bygge et solid lag rundt, sier Sleipnes.

Også Newcastle-supporter Mohammed Ahamed har meldt på sitt lag i årets fantasy-spill. Han har bare ett mål for øye.

– Jeg pleier å droppe ut etter hvert, men i år skal samboeren min være med, og jeg er livredd for at hun skal slå meg. Så i år skal jeg gjøre alt for at det ikke skal skje, sier en nervøs Ahamed.

Foto: Lars Eidissen