– Jeg ble rett og slett overengasjert da partiet startet. Jeg diskuterte med partilederen og hun ville ha meg med. Det var slik det startet, forklarer Roland til iTromsø.

Roland jobber fulltid som hjelpepleier i Tromsø kommune, mens hun tar deltidsutdanning som sykepleier ved UiT i Harstad.

– Plutselig tok hverdagen meg igjen, og jeg måtte prioriterte det som er viktig for meg: jobb og utdannelse. Da rekker jeg ikke å bidra med politikk og valgkamp. For det er sykepleier jeg vil være, ikke stortingspolitiker, sier hun.

EKS-politiker: Det ble et kortvarig opphold i politikken for Mariell Roland (29). Hun har meldt seg ut av Helsepartiet, men står fremdeles på førsteplass. Foto: Håkon Steinmo

God tone

Roland er klar på at det ikke er noe ondt blod mellom henne og resten av partiet.

– Vi har ennå en god tone, og jeg er glad for å ha vært med på oppstarten av Helsepartiet, sier hun.

LES OGSÅ: «Å være far eller mor er ikke noe som kvalifiserer en til å styre et land, langt mindre representere Norges arbeidere»

Før hun meldte seg inn i partiet i vinter, var hun ikke interessert i politikk.

– Jeg har blitt litt mer politisk engasjert. Istedenfor å hoppe over politiske saker når jeg leser nyheter, så klikker jeg meg inn nå. Det vil jeg oppfordre flere til å gjøre.

Kortvarig politisk karriere

Selv om hun har trukket seg fra partiet, kan hun ikke trekke seg fra stortingslisten, hvor hun står på førsteplass. Listen er levert, og det er for sent å gjøre endringer. Hvis hun blir valgt er hun lovpålagt å møte på Stortinget.

– Jeg skal være helt ærlig og si at jeg gjerne skulle trukket meg fra valglisten også, men det går ikke. Jeg håper ikke jeg blir valgt, men nå er det heller ikke store sjanser for det, sier hun.

– Det ble en kortvarig politisk karriere?

– Ja, det har du rett i, men jeg er en erfaring rikere. At jeg trekker meg betyr ikke at jeg ikke kan komme sterkere tilbake senere. Dette intervjuet blir det siste jeg gjør før jeg er helt ferdig med politikken for denne gangen.