Klokken har akkurat bikket 20.00 fredag kveld. Ved Sattelittscenen - i bakgården utenfor Perspektivet Museum og Verdensteatret - svaier røde flagg i vinden mens en video av Jonas Gahr Støre durer og går på veggen til den gamle kinoen.

SE OGSÅ BILDESERIE: Disse er på Rakettnatt (for abonnenter)

«Nordområde-satsing, nordområdene, nordområde-tiltak, nordområdene, nordområdene, nordområdene ...», låter Ap-lederens røst, til latter fra publikum.

Det er klart for Nordting.

Stiller opp for budskapet

Flere i publikum bærer partiets flagg. Som et jippo-stunt delte nemlig mannen bak det politiske kunstprosjektet, Amund Sjølie Sveen, ut gratis festivalpass i bytte mot flagging.

Helene Hommelsgård (23) og Jenny Elvenes (24) er blant flaggbærerne.

POLITISK FRELST Helene Hommelsgård (23) og Jenny Elvenes (24) støtter Nordting.

- Er det politisk engasjement som har drevet dere hit, eller var det festivalpasset som lokket?

- Absolutt politikken. La oljen ligge og «fesk fesken», svarer Elvenes.

- Helt klart det politiske budskapet! Vi er for Nord-Norge, legger Hommelsgård til - på pur østlandsk.

- Jeg kan ikke la være å legge merke til dialekta. Hva var det som fikk deg til å støtte opp om Nordting, av alle partier?

- Etter jeg flyttet hit, skjønte jeg jo hvor vakkert det er her. Jeg synes det er feil at folk i sør skal sitte og bestemme over landsdelen uten å selv ha opplevd den. I tillegg foregår det jo en urettferdig utbytting mellom nord og sør. Som søring, er det noe jeg nå har innsett, forklarer 23-åringen med glimt i øyet.

Elvenes skyter imidlertid inn at Hommelsgård allerede har forhåndsstemt på Sp.

- Hadde jeg ikke gjort det, så hadde det blitt Nordting. De er jo begge for distriktene, sier hun.

Rystet svenske

Alle var imidlertid ikke like begeistret for showet som de to Nordting-supporterne.

- Hva er dette for noe? Jeg er forferdet over at dere blir påprakket politisk propaganda på en festival som denne. Skal ikke dette handle om verdensrommet og sånt, spør svenske Andreas Lindblom (26) spøkefullt.

Julie Karlsen (18), Alexandra Evertsen (18) og Benedicte Bjørnås (18) hadde heller ikke så mye til overs for det politiske budskapet.

- De har et poeng med styrkingen av landsdelen, men det er også deres eneste poeng. Jeg vet ikke hvor lurt det er å stille med liste med bare en fanesak, sier Bjørnås, som er medlem av Unge Venstre.

FLAGGET FOR PASS Julie Karlsen (18, fra høyre) og Alexandra Evertsen (18) flagget for gratis festivalpass. Benedicte Bjørnås (18) valgte imidlertid ikke å flagge av politiske grunner.

Hun er den eneste av de tre som ikke flagger.

- Jeg bryr meg egentlig ikke så veldig om det politiske. Det var festivalpasset som fikk meg hit, medgir Karlsen, mens Evertsen nikker.