Pettersen bedyrer at det er en butikksuksess som Coop nå selv overtar driften for.

– Kjeden har kjøpt varelageret og overtar franchisen. Det er å regne som en ren forretningsoverdragelse. Dermed vil mine 17 år som kjøpmann i butikken være over, sier Pettersen.

– Er det ikke attraktivt å være kjøpmann på Storelva mer?

– Jo da, men da kan jeg ikke være i familiebedriften samtidig, sier Pettersen.

– Krevende bedrifter

Kim Pettersen gikk inn som daglig leder for kjøttprodusenten Solberg Pettersen AS med full styrke fra og med september i fjor. Der skal han nå fullt og helt sørge for produksjonen av blant annet pinnekjøtt, fenalår, pølser og kjøttpålegg i mange varianter.

Kim Pettersen er fjerde generasjon i familiebedriften som ble etablert av Johan Hagrup Pettersen i 1924.

– Jeg har vært daglig leder på papiret i vel et år nå. Coop og Solberg Pettersen er to krevende bedrifter. Jeg ønsker ikke å drive noe med halvt hjerte, sier Pettersen.

Han trenger imidlertid ikke pendle langt til jobb – Solberg Pettersens produksjonslokaler ligger i Kaldfjord.

GAMMEL JOBB: Coop overtar driften av Extra-butikken på Storelva selv når kjøpmann og franchiseholder Kim Pettersen slutter.

Nye planer

Kjøttprodusenten har tatt noen grep de siste par årene. De har inngått en betydelig avtale med Coop og Rema i Nord-Norge.

– Jeg ønsker ikke å oppgi hvor mye avtalene er verdt for oss, men vi produserer rundt to tonn kjøttvarer i måneden for å dekke etterspørselen i de nevnte kjedene, sier Pettersen.

Produktene fra Solberg Pettersen er noe som butikksjefene i kjedene selv kan velge å ta inn.

– Foreløpig har vi godt fotfeste i Troms, Finnmark og et par butikker i Nordre Nordland. Om vi kommer oss inn videre sørover, handler om hvor flinke vi er til å selge produktene våre, sier Pettersen.

La ned ferskvaredisk

Bedriften la nylig ned ferskvaredisken på Coopen på Storelva, men har kompensert for omsetningsfallet med å øke salget til butikkmarkedet.

– Vi har en ganske offensiv plan fremover som krever fokus fra en daglig leder. Det er ennå litt for tidlig å røpe hva planene går ut på, men det er noe folk vil legge merke til det nærmeste året, sier Pettersen.