Johansen er utdannet fotterapeut og mener flere har behov for behandling uten å vite det.

– Jeg driver mye med behandling av inngrodde negler, sår, sprukne hæler og feilstilling i føtter. Det er mange som sliter med disse tingene som ikke tenker på å få behandling før det er for sent, sier hun.

Enkelte yrkesgrupper er mer utsatt enn andre.

– Sykepleiere går ofte åtte timer i strekk i feile sko. Idrettsfolk sliter ofte med neglene. Det er ting som er lett å gjøre noe med i starten, men går det for lang tid, kan det kreve både medisinsk behandling og operasjon.

Typiske feil

Johansen forteller likevel at ikke alle trenger behandling, og at det er enkle grep man kan ta for å sikre føttene sine.

– Dersom folk har problemer de tenker over ofte, og som plager dem, da er det klart de trenger behandling. Men jeg driver mye forebyggende, for å eliminere faktorer som ødelegger folks føtter, forteller Johansen.

Hun viser til skobruk og klipping av tånegler.

– Mange bruker for dårlige sko. Kvinner er verst på dette med sine høye hæler.

NYLIG FLYTTET: Katrin Muth Johansen har nettopp åpnet klinikk sammen Tromsø Fysioterapi. Nå gleder hun seg til å komme ordentlig i gang.

– Folk bruker sko helt uten støtte, og som kan være for trange foran. Da får ikke føttene puste, og de vil være konstant fuktige, sier Johansen.

Trange sko går også utover tånegler.

– Inngrodde tånegler er et annet vanlig problem. Enten fordi skoene er for trange eller fordi man klipper neglene feil. De fleste klipper neglene sine så kort at de ikke har noen fri bane å vokse i, sier hun.

I godt selskap

For to uker siden pakket hun sammen kontoret sitt i Lofoten, investerte 200.000 kroner i utstyr og startet klinikk sammen med Tromsø Fysioterapi i Austadbygget.

– Det er klart det er en utfordring, og jeg vet at det vil ta tid før jeg vil klare å leve av dette, forteller hun.

I Austadbygget er hun likevel i godt selskap.

– I tillegg er det et legekontor her. Vi ser behovene til pasientene og sender dem videre til hverandre hvis vi ser at de er kommet feil.

I samme etasje driver også flere velværebedrifter.