I sommer gikk spisestedet Knoll og Tott konkurs etter 17 år (for abonnenter) i Storgata. Nå leiter eierne av lokalet etter nye leietakere.

Omfattende planer

– For den rette leietaker ønsker vi å restaurere hele bygget, skriver Willumsen Eiendom i annonsen på Finn.no

Bygningen består av tre etasjer, en bakgård, samt et uthus på 25 kvadratmeter. Willumsen Eiendom ønsker å gjøre en rekke endringer. De ønsker blant annet å senke gulvet i første etasje til gateplan, de vil oppgradere fasaden, rive pipen og lage nytt trapperom.

– Vi ønsker at Tromsø sentrum skal ha gode lokaler. Gode lokaler gir gode leietakere, sier Andreas Willumsen.

Mange vil leie

De har så vidt startet en dialog med kommunen for å finne ut hva som faktisk er mulig å gjøre med bygningen.

– Det er veldig tidlig i prosessen og så kommer det jo an på hvilken leietaker vi får inn, sier Willumsen.

Å finne en leietaker blir ikke et problem for Willumsen Eiendom. Interessen for lokalet, som ligger midt i Storgata, har vært veldig stor. Flere aktører som driver butikker og spisesteder ønsker seg inn der.

– Det har vært veldig mye interesse for lokalet. Men det er jo en spesiell situasjon i og med at vi ønsker en renovering. Det må avklares før vi tegner ny leiekontrakt. Vi har tenkt mye på hvem vi vil ha inn. Vi ser for oss at det kan bli både butikk eller servering. Vi holder alle muligheter åpne for den rette leietakeren, sier Willumsen.

Har stor tro på sentrum

Han tror at sentrum nå er i ferd med å gå inn i en ny fase.

– Vi opplever at interessen for sentrum er økende. Det har vært litt tøft i sommer, med gravearbeidet, men nå er fortauene ferdige og vi ser hvor fantastisk dette kommer til å bli når det står ferdig. Vi hadde oppgang i august, til tross for gravingen, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra kundene, sier Willumsen.

LES OGSÅ: Butikkeier i Storgata: – Det er kjipt å være negativ, men vi blør (for abonnenter)

Med det nystartede selskapet Tromsø sentrum AS, vil man virkelig få sving på sakene i sentrum, tror han.

– Det blir bedre koordinering og man får gjennomført tiltak som trekker flere folk. Det er ingen tvil om at det tidvis har vært tøffe tak siden Jekta åpnet, men jeg har store forventninger til Tromsø sentrum AS og jeg tror selskapet og den nye gata vil gi ny attraktivitet til sentrum. Nå er det like før man får en kjempeoppsving.

Midlertidig leiertaker

Per nå er det partiet Høyre som leier lokalene i Knoll og tott-bygget. De skal flytte ut i neste uke.

På grunn av den planlagte restaureringen, har Willumsen Eiendom fått inn en annen midlertidig leietaker som skal være der ut året. Hvem det er, vil ikke Willumsen gå ut med riktig ennå.