Kraknes har 20 år bak seg i bransjen, mens Olsen har holdt seg til fast føde som eier av et stort antall bakeri, en kjøtt- og en fiskebedrift.

Naturlig valg

Pål-Helge Kraknes fikk i 2015 i oppdrag å bygge opp Bonum Beverages AS. I mars i fjor kjøpte han selskapet med sete i hovedstaden.

– Jeg har brukt tiden til å tenke på hvem jeg ønsket på eiersiden. Etter hvert falt valget på en god barndomsvenn, Kjetil Emil Olsen. Han har gjort seg viden kjent som eier av Bakehuset Nord-Norge og er ikke fremmed for å satse på selskap i landsdelen, sier Kraknes.

Mye nordnorsk

Med seg har tromsømannen hatt bodøværingen Arnt Vinje som er produktansvarlig. Sammen har de bygd opp Bonum fra 6 millioner kroner i omsetning i 2015 til mer enn det dobbelte i fjor.

– Vi vil ha fokus på vår egen landsdel fremover. Om ikke lenge lanseres en rødvin – «Mannen fra havet» – i Vesterålen. Etter hvert vil vi gjøre lignende stunt i Tromsø, Bodø og Harstad som vil bli våre hovedsatsingssteder, sier Kraknes, som var hovedleverandør til årets Rakettnatt.

Gode omtaler

I løpet av kort tid har vinselskapet sikret seg leverandører fra hele verden. De ulike produktene har fått gode omtaler med ditto fine terningkast.

– Vi har fått en god mottakelse, men ser oss fortsatt om etter nye leverandører. I den forbindelse tenker vi ikke bare volum, men ønsker også det spesielle – noe også Vinmonopolet etterspør.

Holde i ørene

En annen grunn til at Pål-Helge Kraknes valgte Kjetil Emil Olsen som medeier (33,3 prosent) og styreleder, er at han trengte en som har kontroll.

– Jeg må ha en som kan holde meg i ørene. Og da er Kjetil rette mannen. Han er en tøff forretningsmann som kjenner det nordnorske næringslivet godt, konstaterer 48-åringen.

Fullt sortiment

– Jeg har gått inn i Bonum fordi det er en god investering.

– Dernest er vinselskapet med på å gi oss et fullt sortiment. Fra tidligere har jeg hele næringskjeden intakt – brød, kjøtt og fisk. Nå kommer edle dråper på toppen, sier Olsen, som lover å være en aktiv eier og løfte selskapet videre etter den fine starten.