Det er et generasjonsskifte på gang i byens operamiljø. Nina Jebens har overtatt rollen som leder i Operaforeningen etter Roald Karlsen, mens Espen Langvik er på plass som ny sjef for opera på NOSO.

Navneskifte

I tillegg har festivalen – den sjette i rekken som i begynnelsen ble kalt for operadagene – fått nytt navn. Nina Jebens røper etter at ledelsen hadde en rekke alternativ på blokka, men endte opp med Arctic Opera Festival.

– Det skyldes at vi ønsker at operafrelste utenfor bygrensen også skal bli oppmerksom på arrangementet. Derfor la vi inn det arktiske i navnet, forteller Jebens.

Blir hovedscene

Denne gang blir Kulturhuset festivalens hovedscene. Dessuten blir The Edge samarbeidspartner med flere opptredener – blant annet et ensemble fra Liechtenstein. Andre samarbeidspartnere er kulturskolen, musikkonservatoriet, kammerkoret Ultima Thule, Driv, NOSO og sangstudenter fra konservatoriet.

– Vi har inngått et bredt kultursamarbeid bestående av barn og voksne, profesjonelle og amatører. Derfor benytter vi også slagordet «Opera for alle» om årets festival, understreker Nina Jebens.

– Alt kan skje

Hun påpeker at den forrige ledelsen i operaforeningen har vært bevisst i nettopp det – å samle så mange lokale aktører som mulig.

Jebens er veldig fornøyd med at forestillingen «Ramsalt opera» står på årets program.

– Vi snakker om en helhetlig, nordnorsk operette hvor alt kan skje – selvsagt i en humoristisk stil.

Fenge ungdommen

Operafestivalen har også invitert andretrinnet fra Kongsbakkens musikklinje.

– Det skjer som et ledd i å få flere unge publikummere og spre entusiasmen til kommende generasjoner. I det ligger også arrangement på Driv i form av en musikalsk quiz, sier Nina Jebens.