Året etter at Bymyra barnehage ble bygget startet Håvard Laukli Rauøder. Senere fulgte broren Jørgen Laukli Rauø etter og til sist minstemann i søskenflokken, Petter Laukli Rauø, som nå går i barnehagen. Torsdag var alle tre samlet i barnehagen for å feire 10-årsjubileum.

– Det er veldig gøy. Vi får kake, sier Petter.

– Dette er bare verdens beste barnehage, sier mamma Randi Laukli.

Stakk av på tur

I løpet av ni år har de tre barna rukket å oppleve mye.

– Håvard stakk jo av en gang. Barnehagen var på tur i Trollskogen, og mens resten av barnehagen pakket sammen, orket ikke Håvard og venninnen Milla å vente mer, så de gikk bare. Milla ble med deler av veien, men turte ikke gå like langt som Håvard, så han fortsatte alene helt til barnehagen. Da han kom hit var han så redd for å få kjeft at han gikk og gjemte seg. Heldigvis fikk ikke jeg høre om dette før han var funnet igjen, forteller Laukli og ler.

GØY MED BURSDAG: Her nyter Nike Figenschou (5) og Emilija Vira (4) bursdagskake i solen. Mamma Agnese Pilege er også med på feiringa.

Det vil ikke Håvard si noe om, han bare nikker.

– Også var det en gang vi hadde opprop. Da datt det en lapp ned fra fanget til den voksne, der det sto at vi måtte gå til garderoben. Og der fant vi masse badetøy i en pose, og hadde badedag! Vi fikk paraplydrinker og hadde et kaldt og et varmt basseng, forteller Jørgen entusiastisk.

– Jeg savner litt å gå her i barnehagen, for da hadde vi ikke lekser, legger Håvard til.

Brev fra kongen

Laukli forteller videre at de i barnehagen har mange gode ideer til ting å gjøre.

– De har skrevet brev til Widerøe og har fått se på et av flyene deres. De har også skrevet brev til dyreparken i Kristiansand som sendte dem masse «Kaptein Sabeltann»-greier. Også har de skrevet brev til kongen som de fikk svar på, sier hun.

– Også har vi skrevet brev til sjimpansen Julius, legger Jørgen til.

Både Laukli, og pappa Jaran Rauø er full av lovord om barnehagen og de ansatte.

– Vi er så fornøyde. Barna er så glad i de ansatte, de burde tjent en million i året alle sammen, sier Laukli.