Formannskapet skal ta stilling til om et såkalt "planprogram for konsekvensutredning" skal ut på åtte ukers offentlig høring. Et slikt program kan sies å være forstadiet til et reguleringsplanforslag.

Hytteområdet det dreier seg om er 470 mål, og ligger i tilknytning til skibakkene, parkeringsanlegg, skikafé og det nederste heisanlegget som planlegges innerst i Håkøybotn.

Fra før er reguleringsplanene for disse godkjente av kommunen.

470 mål stort område

– Jeg er sikker på at det blir sendt ut på høring, og at vi forhåpentlig får en endelig behandling i kommunestyret rundt nyttår, sier daglig leder i Arctic Center, Erik Joachimsen.

OPTIMIST: Erik Joachimsen, daglig leder i Arctic Center.

Hotell og hytter

Det totale planområdet er på 620 mål hvorav cirka 150 er tenkt å bli brukt til hotell og konferanseanlegg. I denne omgang er det altså 470 mål skal reguleres til hyttebebyggelse.

Strenge utredningskrav

Ettersom området er såpass stort og inngrepene såpass omfattende, så stilles det strenge krav til utbyggeren om å utrede hvordan det vil påvirke området rundt, sier reguleringssjef Erik Eidesen i Tromsø kommune.

- Det er en rekke forhold som må avklares, og det må gis mulighet for sektormyndigheter som vegvesenet, fylkeskommunen og fylkesmannen til å komme med innsigelser.

Omfattende planer

- Dessuten må interessenter som friluftsorganisasjoner, naboer og andre få komme med sine merknader, sier Eidesen.

Blant tingene som skal utredes er i hvor stor grad prosjektet påvirker et av de mest populære utfartsområdene i kommunen.

Skal konsekvensutrede

• Inngrep i naturen.

• Allmenn ferdsel, friluftsliv og rekreasjon.

• Naturmiljø.

• Trafikk og transport.

• Vann, avløp og overflatevann.

Ifølge Erik Joachimsen pågår det feltarbeid for å kartlegge området og de effektene hyttelandsbyen og hotellet vil få.

Kan bli bedre

– Jeg regner med at det vil komme innsigelser og merknader, men disse vil kunne bidra til å gjøre prosjektet enda bedre, så det ser jeg ikke på som et problem, sier Joachimsen.