Kommunestyret godkjente i november i fjor planene til «Tomasjordnes Marina» om å bygge en båthavn for cirka 90 fritidsbåter, men fylkesmannen har slått fast at vedtaket er ugyldig etter å ha behandlet en klage fra beboere i området.

Begrunnelsen for å godkjenne planene var at de holdt seg innenfor de vedtatte reguleringsplanene for hele området – og at de oppfylte de tekniske og arealmessige kravene som blir stilt til småbåthavner.

Men en stor gruppe beboere mente at de godkjente planene var for omfattende og belastende for området, og pekte blant annet på manglende parkeringsplasser, fare for forsøpling og økt trafikk til havna.

Havneutbyggerne på sin side tilbakeviste innsigelsene, og hevdet at småbåthavna var en viktig del av de opprinnelige planene for hele Tomasjordnes – og at beboerne som flyttet inn var godt informert om at det ville komme en havn innerst i området.

Park og Vei kritiserte

Dette mente dog beboerne var feil – og hevdet at småbåthavna visstnok var tegnet inn, men at den i de opprinnelige planene var langt mindre med cirka 30 båtplasser.

Park og Vei i kommunen var også kritiske da det manglet utearealer for lek og friluftsliv i området, samt at en småbåthavn ville legge beslag på store deler av området.

Det ble som sagt levert inn formell klage på kommunestyrets vedtak, og det er nå altså kommen en avgjørelse der fylkesmannens juridiske avdeling gir beboerne rett i at vedtaket var ugyldig.

Fylkesmannens argument for at vedtaket er ugyldig beror på at man mener saken ikke er godt nok opplyst, og dermed må hele saken behandles på nytt i kommunen.

– De leker med folk

Da iTromsø kontakter daglig leder i Tomasjordnes Marina, Svein Kristian Wikstrøm, er han svært lite imponert over vedtaket.

– Vedtaket begrunnes jo i realiteten i manglende vurderinger fra kommunens side. Det finner jeg å være helt utrolig, siden kommunen tross alt har holdt på med denne saken i flere år. Vi blir holdt for narr, og har på ingen måte tenkt til å gi oss med dette, sier Wikstrøm som sier han skal sette seg ned og lese vedtaket før han vil sende en regning på seks-syv hundre tusen kroner.

– Hvem som skal betale vet jeg ikke, men det blir i alle fall ikke oss. Vi har brukt masse tid og penger på det forberedende arbeidet i denne saken, sier Wikstrøm og legger til:

– Det er helt sinnssykt. Jeg mener dette handler om inkompetanse i kommunen, for hvis fylkesmannen mener saken ikke er godt nok opplyst, så er det kommunen som har sørget for det. De leker med folk som prøver å utvikle noe i denne byen, og det misliker jeg sterkt.