Trond Myhre i gravemeldingstjenesten sier at det i hovedsak dreier seg om to punkt – i Grand-krysset og lenger nord mellom Strandskillet og Kirkegata.

– Dette er noe som entreprenøren må gjøre på ettermiddags- og kveldstid slik at ikke næringsdrivende og trafikkavviklingen blir berørt. Slik vi ser det, må asfalten bort og nye masser kjøres på. I tillegg må grunnen komprimeres slik at vi unngår nye søkk i fremtiden, sier Myhre.

Han har som mål at arbeidet blir utført i løpet av første halvdel av oktober slik at det ikke oppstår problem med snøen.

dårlig grunnarbeid: Dårlig grunnarbeid etter nedlegging av varmerør i Storgata kan føre til at gaten må graves opp på nytt.

Verre lenger sør

Trond Myhre mener at de nevnte utbedringene blir ordnet raskt.

– Da er det verre med strekningen fra Strandskillet og sørover. Her har vi registrert søkk i kjørebanen – noe som tyder på at grunnarbeidene heller ikke her er gode nok .

– Dette er også påpekt overfor entreprenøren, men vi har valgt å se saken an ettersom garantitiden er på tre år.

I verste fall

– Dersom forholdene stabiliserer seg, kan det være nok å ordne ujevnhetene med et nytt lag asfalt. Men dersom grunnen gir ytterligere etter og sporene blir dypere, må også dette området graves opp. Det blir en langt mer tidkrevende prosess, sier Trond Myhre.

Salgs- og markedssjef i Kvitebjørn Varme AS, Geir-Magne Olsen, sier at ingen i selskapet kan kommentere saken.