Natt til onsdag 12. juli kom meldingen til nødetatene i Tromsø at det var oppstått røykutvikling i det gamle ungdomshuset på Hansnes på Ringvassøya.

Etter kort tid var huset overtent, og klokken 04.30 ble det klart at huset ikke var mulig å redde.

Det tok brannvesenet flere timer å slukke brannen, og det ble gjort etterslukking til langt ut på formiddagen.

Tilførsel av bar ild

Krimteknikere har i ettertid undersøkt branntomten, men det har ifølge etterforskningsleder Jarle Johnsen vært vanskelig arbeid da huset var svært utbrent.

– Det er vanskelig for oss å fastslå hvor brannen har startet, da bygget i praksis var nedbrent. Da er det en utfordring å dokumentere hvor den har startet, noe som vi da ikke kan fastslå i denne saken, sier Johnsen.

Huset var på tidspunktet ikke bebodd, og heller ikke koblet til strømnettet.

– Huset var ikke koblet til et strømnett, og det er derfor ingen elektriske feil som har forårsaket brannen. Konklusjonen er at brannen oppsto på grunn av tilførsel av bar ild, noe som betyr at den er påsatt, sier Johnsen og legger til at det ikke er funnet spor av brennbare væsker på området.

Ingen mistenkte

Etter brannen foretok politiet flere vitneavhør, men de står ennå uten noen mistenkte.

– Saken er fortsatt på etterforskningsnivå, men vi står uten mistenkte per nå. Vi har avhørt flere vitner, men det var ikke mange som var i området da brannen startet. Vi har snakket med personer som har observert brannen, men det har ikke ført til noen gjennom brudd, sier Johnsen og forteller at det heller ikke finnes videoovervåking på området.

– Ser man noen sammenheng mellom denne og de siste brannen i Tromsø?

– Vi ser ikke noen direkte sammenheng mellom brannene, men dette er noe vi ser på videre.