9. november blir det storslagen åpningsfest for den nye butikken i Storgata. Da inviterer de nybakte forleggerne, Christine Kristoffersen Hansen og Ingun Mæhlum, til åpningsfest.

– Det blir bøker, bobler og brownies. Da skal vi virkelig innvie. Alle får komme, sier en entusiastisk Hansen.

Den nye butikken, vil imidlertid ikke være der lenge.

– Det er en pop-up butikk. Vi skal ha åpent fra november og fram til lillejulaften, sier Mæhlum.

Perfekt beliggenhet

Det gamle kafélokalet har vært midlertidig valgkamplokale for Høyre siden Knoll & Tott pakket sammen. Nå ser det litt slitent ut, og de to gründerne sier det er en del som skal gjøres før det blir klart for åpning.

– Vi skal male litt og freshe litt opp. Vi skal sette opp noen lettvegger og gjøre det slik at det blir et fint sted å henge opp bilder, sier Hansen.

Det var ingen tilfeldighet at Agalaus endte opp i lokalet i Storgata 62.

– Vi gikk noen runder gjennom Storgata, og fant ut at hvis vi fikk velge beliggenhet på øverste hylle, så må jo denne være helt perfekt. Og selv om det er en del å gjøre med lokalet så tror vi det vil bli kjempefint, sier de.

Skal gi fasaden et ansiktsløft

Nå skal de gi fasaden et helt nytt utseende. Det skal skje med hjelp av andre lokale leverandører.

– Tank design er de som har laget design på bøkene, og de har også laget design på skiltet og vindusfolie, sier Hansen.

Det er en annen lokal gründer som har fått i oppgave å lage skiltet som skal vise fram logoen.

– Kim-Daniel Arthur holder på å lage et skilt som skal være over døra, sier Mæhlum spent.

Skal vise skriveprosessen

Ifølge de to gründerne, skal ikke butikken kun være et rent utsalgssted for bøkene. De har et konsept som strekker seg utover det.

– Vi skal ha salg av bøkene, og utstilling og salg av bildene fra bøkene, forteller de.

– Og så skal vi i tillegg sitte her og jobbe, og prøve å ha en synlig arbeidsprosess i hvordan man lager bøkene, sier Hansen.

Mange jern i ilden

De har i løpet av det siste året skrevet tre bøker, som de skal gi ut fra sitt nyoppstartede forlag. I tillegg til å kunne kjøpe bøkene i den midlertidige butikken, skal de også snart få opp en nettside.

– Bøkene blir lagt ut for forhåndssalg på nettsiden vår i neste uke. Den er ikke oppe enda, men kommer opp i løpet av uken, sier de.

Nettsiden skal hete agalausforlag.no.

Tre dager i uken

Da de to forleggerne skal styre sitt eget forlag, lansere forlagets første bøker, samt gjøre research på neste års skriveprosjekter, kommer åpningstidene til butikken å være litt fluktuerende.

– Vi skal ha faste åpningstider torsdag til lørdag, og ellers er det åpent når vi er her.

Det er tett program, med bokutgivelser og reiser til blant annet Bodø og Lofoten, steder med tett tilknytning til to av bøkene, som vil gjøre det utfordrende å holde åpent alle dager.

I tråd med at kontoret deres skal ligge midt i butikken, vil det være åpent når de to er på kontoret. Hvis man trasker nedover Storgata, skal man altså bare kjenne på døra selv om det ikke er torsdag, fredag eller lørdag.

– Det er bare å komme innom, oppmuntrer de.