Daglig leder Trine Risvik er fornøyd med sertifiseringen og tror det vil bety mye for driften fremover.

Lang prosess

Blått Flagg er et globalt, anerkjent miljømerke for strender, marinaer og bærekraftige aktivitetsbåter. Ved å etterkomme strenge krav til blant annet miljøledelse, informasjon, sikkerhet, vannkvalitet og tilgjengelighet, kom tromsøselskapet gjennom nåløyet til den nasjonale juryen. Deretter gikk saken videre internasjonalt før tildelingen fant sted.

SE OGSÅ: Tromsøfotografens spektakulære spekkhogger-video

Risvik tar utmerkelsen som et tydelig tegn på at selskapet gjør ting riktig og dermed skiller seg ut i jungelen over alle som driver med blant annet hvalsafari.

Kjempeimponert

Blått Flagg-koordinator i Norge, Marit Kjellesvik, sier at hun er kjempeimponert over at Tromsø Friluftsenter har oppnådd sertifisering.

– Bedriften har i mange år jobbet godt med å levere hvalsafari på dyrene og naturens premisser og for at gjestene skal få en best mulig opplevelse.

Eksperter

Ifølge Kjellesvik består den norske juryen av eksperter fra NHO Reiseliv, Naturvernforbundet, eksperter på vann og vannkvalitet fra samfunnsmedisinsk enhet og Fiskerlaget.

– For å forsikre oss om at alle sertifiserte som er tildelt Blått Flagg faktisk oppfyller kravene, gjennomfører vi hver sesong kontrollbesøk. Det gjør også den internasjonale juryen hvert 2–3 år, sier Marit Kjellesvik.

Tar vare på

Ettersom Blått Flagg er en internasjonal ordning, er den også viden kjent og blir etterspurt av turister.

– Vi har hele tiden etterstrebet miljøkravene som stilles til oss. At vi er alene om å ha denne sertifiseringen, gjør at vi vil anstrenge oss ytterligere for å bevise at vi fortjente dette, sier Trine Risvik.