Prosjektleder Berit Høisen og markedsansvarlig Toneli Jensen forteller at det er 40 studenter som kjemper om den gjeve tittelen.

Fremtidens ledere

– Vi snakker sånn sett om fremtidens ledere, sier duoen som er sentrale i Start UiT. Organisasjonen jakter på lederspirer for sjette året på rad.

– Tittelen gir ikke bare heder og ære, men også mulighet til å knytte kontakter med noen av landets mest innflytelsesrike bedriftsledere, politikere og statsråder.

LES OGSÅ: 850 elever står overfor vanskelig studievalg – Marianne (18) lar seg ikke skremme (for abonnenter)

De 40 deltakerne får testet sine egenskaper ved å løse oppgaver utarbeidet av næringslivet i lokalt. De fire som skiller seg mest ut på dagsarrangementet, ender i finalen hvor en jury kårer vinneren av Lederjakten 2017.

Dyktige ledere

Ifølge Høisen og Jensen krever fremtidens utfordringer dyktige og handlekraftige ledere.

– Gjennom arrangementet ønsker vi å bidra til økt kompetanse og erfaring for unge ledere i nord. Den heldige vinneren får – i samarbeid med Nordnorsk Lederutvikling – et lederprogram til en verdi av 55.000 kroner.

LES OGSÅ: UiT-studenter vant prestisjetung forskningspris

Rett fra videregående

– Vi merker oss at stadig flere studenter på universitetet kommer rett fra videregående og er ivrige på å tilegne seg studierelevant erfaring tidlig i studiene.

– Dernest konstaterer vi at det er et trangere arbeidsmarked nå enn før og arbeidsgivere ser etter folk som tar seg tid til andre ting enn kun jobb og studier. Arrangementer som ”Lederjakten” er derfor viktige å ha på CV-en etter endt studietid, sier Berit Høisen og Toneli Jensen.

LES OGSÅ: Torbjørn vant forskernes Grand Prix

Årets samarbeidspartnere

Årets arrangement har Remiks, The Edge, Norges sjømatråd, Sparebanken Nord-Norge, Nordnorsk Lederutvikling og Agenda Nord-Norge som samarbeidspartnere.