På programmet sto både jodling kunstauksjon.

– Vi har tidligere hatt butikken i Austadbygget, men hadde behov for mer plass. Vi åpnet litt forsiktig her i Kirkegata i sommer, men har ikke hatt noe skikkelig åpning før nå, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge.

Den nye butikken ligger i Kirkegata like ved Emmas Drømmekjøkken.

Et skattkammer

For å gjøre skikkelig stas på begivenheten, ble det besluttet å legge Bymisjonens årlige auksjon til åpningsdagen.

– Gjennom givere og donasjoner får vi inn en del kunst i løpet av året. Det auksjonerer vi i bort i dag, forteller hun.

MORSOMT: Domprost Stig Lægdene synes det er gøy å være med på auksjon. Det skader heller ikke at inntektene går til en god sak.

Blant fotografiene, litografene og bildekunsten som skal bort, finner man blant annet «Nordlands Trompet» av Marit Bockelie, seks trykk fra Tromsø laget av Ulf Dreyer og xylografiet «Jesus hos Marta» av den tyske kunstneren Bernhard Plockhorst.

– Vi har fått hjelp av kulturhistoriker Per Posti til å gå gjennom samlingen vår og evaluere verkene. Vi fant alt fra kjente kunstnere til en trebolle fra Pomor-tiden. Det er et skikkelig skattkammer vi skal kvitte oss med, sier Sogge.

– Morsomt å være med

«REISE I NORD»: Auksjonarius Børre Sørdahl forsøker å få gjestene interessert i Arnulf Bjørndals «Reise i Nord».

Startprisen for de aller fleste auksjonsobjektene lå på mellom 200 og 1.500 kroner, mens Dreyer-trykkene startet på 3.500 kroner. Og auksjonarius og reklamemann Børre Sørdahl fikk fortgang i sakene.

– Neste ut er «Reise i Nord» av Arnulf Bjørndal. Det er et flott maleri, og man kan til og med ha det med på reise. Jeg leste i avisene at Tromsø skal få tog, og da kan man jo for eksempel henge det i perrongen for å skape litt stemning. Vi starter på 200, låter det fra scenen.

Gjestene, som hadde fylt butikken, var ikke vanskelig å få med på budrunden.

– Det er jo morsomt å være med på auksjon, og det støtter i tillegg en veldig god sak, sier domprost Stig Lægdene, som er en av mange som lørdag tok turen innom auksjonen og åpningen.

Åpnet med jodling

I tillegg til auksjon, kunne Kirkens Bymisjon by på underholdning. Butikkåpningen startet med sang fra tromsøværing og jodler Trine Cecilie Kvambe, kjent fra «Norske Talenter» på TV2.

JODLING: Trine Cecilie Kvambe åpnet showet med en god dose jodling.

– Det er så utrolig kult at hun hadde lyst å komme og synge for oss. Det står respekt av at hun holder liv i en musikktradisjon som kanskje er litt utenom det vanlige her oppe. Også er hun jo vanvittig flink i tillegg, sier Sogge.

En minneverdig butikk

Ifølge Sogge, er målet med Post Ludium å drive en velkuratert gjenbruksbutikk i Tromsø og samtidig skape arbeidsplasser.

– Det skal være et minneverdig besøk når man er innom. Vi ønsker ikke å selge kopper og krus man får tak i andre steder. Derfor går vi gjennom alle donasjonene vi får inn og velger ut de virkelige skattene, sier hun.

Alle inntektene fra butikken går rett til Bymisjonens veldedige arbeid.