Det betyr at eksisterende vei fra Sjøtun opp gjennom Sørfjorddalen skal utvides. Det innebærer anleggsvirksomhet og trafikk gjennom et boligområde og forbi bygdas barnehage og skole. Hva angår ilandføringskai, skal anlegget i Nordfjorden benyttes.

28 protester

I sin redegjørelse til Norsk Miljøkraft Raudfjell AS og Norsk Miljøkraft Tromsø AS opplyser NVE at de mottok 28 protester mot endringssøknaden fra utbyggerne av vindkraftverkene.

Seksjonssjef Arne Olsen skriver at NVE har lagt vekt på at det foreligger endelige konsesjoner for å etablere de to vindmølleparkene og at alle nødvendige tillatelser er gitt for å starte arbeidet med den rundt seks kilometer lange veien opp på fjellet.

anleggs-ja: NVE og Arne Olsen sier ja til å flytte adkomstveien til vindkraftverkene på Kvaløya til Sjøtun. Mette Mohåg i kommunen skal se på avgjørelsen og om nødvendig klage videre til departementet.

Kostnadsspørsmål

Videre poengterer NVE at en hovedadkomst gjennom Sørfjorddalen vil medføre mindre kostnader. Også inngrep i naturen blir betydelig mindre ved å benytte og utvide den eksisterende veien.

– I sum er det nå en større sannsynlighet for at vindkraftverkene blir realisert, sier NVE-ledelsen.

Tidsbegrenset

Etaten har også sett på konsekvensene med tungtransport gjennom bygda.

– Vi innser at lokalbefolkningen i Kattfjord får store ulemper med tungtrafikken. Men vi har samtidig lagt vekt på at virkningene vil være tidsbegrenset – 4–5 måneder. Her har NVE satt som krav at støydempende tiltak skal ordnes samt at sikkerhet og trafikkavviklingen blir ivaretatt på en forsvarlig måte, skriver Arne Olsen i sitt vedtak.

Levende skjold

Etter at avgjørelsen ble kjent i bygda i helgen, har flere uttalt seg på Facebook-siden til utviklingslaget. Her blir det blant annet oppfordret til at lokalbefolkningen stiller som levende skjold når anleggstrafikken starter.

Rita Korsberg i Kattfjord Utviklingslag, er skuffet over vedtaket, men lover at det blir sendt en klage til Olje- og energidepartementet.

Må se på

Avdelingsleder for bymiljø, Mette Mohåg, sier at hun ikke er kjent med vedtaket til NVE:

– Hos oss blir det uansett opp til politikerne å behandle saken videre.

– Vi skal se på vedtaket. Er det grunnlag for å klage, vil det bli gjort, sier Mohåg som ikke er overrasket over avgjørelsen til NVE.