Peab Eiendomsutvikling Nord AS har startet detaljreguleringen av det rundt 42 dekar store området Norheim, nord for Vangberg.

Usikre boligutsikter

Når detaljplanene nå legges, tenker Peab minst to år fram i tid.

Vi analyserer hvordan boligmarkedet ser ut i 2019, 2020 og 2021. Både vi og andre er usikre på det makroøkonomiske bildet og folketallsutviklingen. Boligmarkedet har fått en brems, særlig rundt Oslo, sier direktør Stig Tore Johnsen i Peab Eiendomsutvikling.

OGSÅ BARNEHAGE: På dette området mellom Holt og Vangberg vil Peab bygge rundt 100 boliger og en barnehage. Hvordan boligene vil se ut er ennå ikke klart. Illustrasjonen er fra 2014 da planene ble presentert første gang. Illustrasjon: PEAB

LES OGSÅ: Dette er ekspertenes beste råd til deg som skal selge bolig

Han mener boligmarkedet er i endring og at salget er trådt.

– Selv om vi ikke opplever det samme i Tromsø, gjør utviklingen oss litt usikre. Det ble igangsatt bygging av 1.000 boliger i Tromsø i fjor og det blir vel like mange i år. Det er mye.

VURDERING: Direktør Stig Tore Johnsen i Peab Eiendomsutvikling sier de er nødt til å ta hensyn til endringer i boligmarkedet når de planlegger det nye boligprosjektet på vestsiden av Tromsøya.

Tar forbehold

Ifølge oppstartsvarselet som er sendt kommunen, er formålet å legge til rette for utvikling av eiendommene til mellom 80 og 150 boliger, lekeplasser, parkeringsløsninger, atkomstvei og ny barnehage.

– Vi tar alle mulige forbehold om antall boliger, men jeg tror 70–100 boliger er mer realistisk. Vi er i full gang med å utarbeide hvilke type boliger vi skal bygge og hvordan området skal tilpasses friområder og Bak-Olsen.

Det som er klart er at det ikke blir bygd eneboliger. Derimot kan det bli flere småhus i form av rekke- og kjedehus.

– Vi tror markedet etterspør denne type boliger.

VESTSIDEN: Norheim ligger på vestsiden av Tromsøya, mellom Vangberg og Holt. Illustrasjonen er fra 2014, hvordan prosjektet skal se ut nå er ikke klart i detalj.Illustrasjon: PEAB

Salgsstart neste høst

Peab har ikke satt makshøyde for prosjektet, men to punkthus/blokker i fem etasjer, mener de er mulig.

– Vi tror det blir noe i den størrelsen. Så høyt er det bygd både på Vangberg og i Workinnmarka. Vi har hatt god dialog med kommunen og er enige om rammene for prosjektet.

LES OGSÅ: Hvordan vil boligmarkedet utvikle seg? Dette tror ekspertene.

Peab håper planprosessen er gjennomført slik at de første boligene kan legges ut for salg høsten 2018.

– Vi håper på byggestart i 2019, med en byggeperiode på tre år, sier Stig Tore Johnsen.