Mandag kveld kollapset "fotballburet" til Blåkollen borettslag i Malmvegen i Kroken. Buret består av en stålkonstruksjon med netting over. Årsaken til kollapsen var at det samlet seg store mengder snø i nettene, som igjen førte til stor tyngde på stålkonstruksjonen.

– Det var vel mellom klokken 18.00 og 19.00 mandag kveld at konstruksjonen begynte å gi etter, forteller Trond Gunnar Hansen, styreleder i borettslaget.

– Snøen har lagt seg etter det kraftige snøfallet vi har hatt, og konstruksjonen har ikke holdt. Det er en kjedelig sak, og vi hadde ikke forventet oss dette. Som regel skal jo snøen falle gjennom nettingen, sier Hansen.

KOLLAPSET: Fotballburet, som tilhører Blåkollen borettslag i Kroken, kollapset mandag kveld under tyngden av all snøen som samlet seg i nettet.

Ga beskjed

Han spekulerer i om det har vært spesielle forhold som har gjort at det først har blitt is i nettet, før det har lagt seg tung snø oppå.

– Vi gikk ut og informerte beboerne med en gang vi så hva som hadde skjedd. Vi sendte epost, og brukte ei Facebook-side som beboerne selv har etablert, for å nå ut til enda flere. Det er spesielt viktig å nå ut til de som har barn, slik at de vet at ungene ikke må klatre på konstruksjonen, sier han.

Hansen forteller at tidligere var nettingen montert under stålkonstruksjonen, men at den nå henger over konstruksjonen. Slik har den stått i to sesonger.

TUNGT: Tidligere lå nettet under stålkonstruksjonen, men de siste to sesongene har det ligget over. Da det samlet seg snø i nettet ble det for tungt, og boltene i den ene tverrstolpen løsnet. Den andre tverrstolpen er tydelig preget av snøtyngden.

Klippe nettet

Styreleder Hansen forteller at både vaktmester, BoNord og Gjensidige har vært på stedet og sett på skadene tirsdag.

– Vi må få tømt snøen ut av nettet – men det er ikke akkurat noe man kan riste av for hånd. Sannsynligvis må vi klippe av nettet, sier han.

– Vi har bestilt sikringstiltak som kommer onsdag, og så håper vi at ingen klatrer på konstruksjonen i mellomtiden. Det er den største bekymringen for oss.