Legger seg flat – Kysten-kunstnere slipper p-avgift

Troms fylkeskommune legger seg flate etter at de krevde de rundt 40 leietakerne på Troms fylkeskultursenter (Kysten) for parkeringsavgift.

VANT FRAM: Etter at leietakerne på Troms fylkeskultursenter Kysten gikk til advokat for å stoppe innføringen av parkeringsavgift, ble det full seier. Parkering er inkludert i husleien de betaler.Foto: Kjetil Vik

pluss

Nå får kunstnerne og de andre leietakerne gratis parkering så lenge leiekontrakten varer.

LES OGSÅ: Leietakere hyrer advokat for å stoppe parkeringsavgift: – Vi nærmer oss smertegrensen økonomisk (for abonnenter)

Advokatklage

– Vi har gjort en feil og det beklager vi. Gratis parkering inngår som en del av leieavtalen de har på Kysten, sier Ane-Marthe Sani (KrF), fylkesråd for plan- og økonomi.

Dermed ble det full seier etter at leietakerne ba advokat Roar Bårdlund klage på fylkeskommunens vedtak om innføring av parkeringsavgift fra 1. november. Advokaten viste til at parkeringsplass og brøyting av parkeringsplass inngår i den månedlige leiesummen.

– Troms fylkeskommune har tatt mitt brev til etterretning og imøtekommet mine klienter, sier Bårdlund.

Fikk gjennomslag

Kunstner Marit Landsend har stått på barrikadene for å hindre at de må betale parkeringsavgift på toppen av en allerede dårlig kunstnerøkonomi. Hun i likhet med rundt 40 kunstnere, fotografer, film, og lydarbeidere, forfattere og Tromsø Husflidslag leier atelier og kontorer på Kysten.

De har argumentert med at de er avhengig av bil både fordi de har flere bijobber i tillegg til kunstnergjerningen, og trenger den for å frakte materialer og kunstverk.

Nå viser det seg at de allerede betaler for parkeringen, gjennom leieavtalen de har med fylkeskommunen på Kysten.

– Vi har fått gjennomslag, og det viser at vi hadde rett, sier en lykkelig Marit Landsend.