Tanken er at kommunen skal få bedre lokaliteter, at «beslektede» virksomheter skal samlokaliseres og at tjenestene skal bli mer effektive.

Neste uke skal formannskapet behandle saken, og da foreslår administrasjonssjef Britt Elin Steinveg at kommunen inngår leiekontrakt på ni år for lokalene i Sjøgata.

Spredt over hele byen

I dag er de aktuelle tjenestene spredt ut over hele byen.

• Oppfølgingstjenesten for rus og psykiatri holder til ved siden av Polarmuseet i Søndre Tollbugate. Her er lokalene i dårlig stand, de er trange og lite brukervennlige.

• Helsetjenesten holder til i Næringslivets hus i Grønnegata

• Administrasjonen for omsorgstjenesten på Sør-Tromsøya holder til på TUIL-arena i Tromsdalen. Dette mener kommunen er dårlig både med tanke på avstand og tidsadgang, og det er dårlig for miljøet at de ansatte må kjøre fra Tromsdalen til Sør-Tromsøya.

200 kvadratmeter mer

Til sammen leier kommunen 1.700 kvadratmeter for omtrent 2,7 millioner kroner.

Nå ønsker man altså å leie 1.900 kvadratmeter i det gamle Telenor-bygget på Prostneset, den såkalte «Telegrafen».

Der skal de tre virksomhetene samles i tre etasjer.

Leieprisen som er fremforhandlet av en styringsgruppe i kommunen – der blant andre arkitekter, brukere og ansatterepresentanter har vært med – er på litt over 2,95 millioner kroner. Det første året vil imidlertid husleien være på 1,3 millioner kroner ettersom deler av lokalene ikke vil bli belastet med husleie.

Flere tilbud på sikt

«Leieutgiftene blir noe høyere enn i dag, men på den annen side blir man tilført større og mer fleksible areal og mer effektiv drift», står det i saksfremlegget.

Det vil på sikt etableres flere virksomheter i Telegrafen. Blant annet skal et mottakssenter (MO-senter) innenfor rusomsorgen flytte inn – og dessuten skal et ressurssenter for oppfølgingstjenesten inn i lokalene.