Rolf må hente vann fra et rør i gata for å få skyllet ned på do

Rolf Samuelsen har ikke hatt vann i leiligheten sin på en uke. Han vet ikke når han vil få vann igjen.

AVVIST: Rolf Samuelsen og Ingrid Johannessen skulle ønske de hadde blitt fortalt at vannet i huset deres skulle slås av. De føler seg avvist når de etterspør bedre informasjon. Alle foto: Miriam Leiros

pluss

På grunn av gravearbeid i Grønlandsveien har vannet til flere av beboerne i området vært avstengt siden onsdag i forrige uke.

Rolf Samuelsen leier leilighet hos moren sin, Ingrid Johannessen, og hennes mann. Hver gang han skal gå på do, ta oppvasken eller dusje må han fylle vann i en bøtte fra en vannkran som ligger midt i gata.

De to har nå sett seg lei på dårlig informasjon fra kommunen, og vannløsninger som ikke fungerer for dem.

– Vi er ikke imponert over måten kommunen har håndtert denne saken på. Vi har ikke fått noe informasjon om at vannet skulle stenges eller hvor lenge det skal være sånn. Når vi har prøvd å ta kontakt med dem er de bare avvisende, forteller Johannessen.

Vannrør inn gjennom vinduet

I huset er det også en annen leietaker. Etter at arbeidet med vannettet begynte for halvannen uke siden har Vann og avløp stengt av vannet til husene i området. VVS 24 har satt opp et midlertidig vanntilløp til husene som er rammet, men for Johannessen og Samuelsen er det ett problem:

– For det første har ikke dette huset en utvendig kran, som var der de hadde tenkt til å koble til vannet i utgangspunktet. I stedet måtte de legge et rør inn det ene vinduet for å gi oss vann. Men i dette huset er det to vanntilløp, noe som gjør at den ene leiligheten ikke får vann uansett, forteller Johannessen.

– De ville legge inn et annet rør hos meg, men da måtte enten døra eller et av vinduene stå åpen hele tiden. Det går ikke an midt på vinteren, da blir det iskaldt her, legger Samuelsen til.

Får ikke informasjon

HENTER VANN: Fra denne slangen må Rolf Samuelsen hente vann når han skal vaske opp, dusje eller skylle ned på do.

Samuelsen har etter gjentatte henvendelser fått tilgang til vann – ute i gata. Der har det blitt satt opp en kran etter hans forespørsel. Der kan han tappe vann i en bøtte og ta det med til leiligheten sin.

– Jeg må hente vann der hver gang jeg skal gå på do eller ta oppvasken. Dusje kan jeg heller ikke nå, det har jeg måttet gjøre hos kompiser.

Opprinnelig skulle ikke vannet stenges hos Johannessen og Samuelsen over en lengre periode. Nå vet de ikke når vannet deres vil komme tilbake.

– Vi fikk et varsel i september om et arbeid de skulle gjøre lenger opp i veien her. Det skulle ifølge kommunen være ferdig 10. oktober. Nå har de altså stengt vannet uten å gi oss noe informasjon om det, sier Johannessen oppgitt.

Vannet ble ifølge henne stengt onsdag i forrige uke.

– Vi vet ikke når vi får vannet tilbake. Da de stengte det sa de at arbeidet ville ta en uke. Nå har det gått over en uke, og på onsdag sa de at det i hvert fall ville gå en uke til. Vi kan jo ikke leve sånn, sier Samuelsen.

Har foreslått flere løsninger

Anna Mjaaland er kommunens prosjektleder for gravingen som foregår i Grønlandsvegen.

Hun synes det er beklagelig at familien ikke føler seg tatt på alvor, men mener kommunen har gjort det de kan i saken.

– Det er veldig beklagelig at de føler seg avvist. Både jeg og vår entreprenør har ved flere anledninger pratet med dem både på telefon og hjemme hos dem. Dette er et arbeid vi må utføre for å sikre beboerne i området en bedre vannforsyning. Vi har prøvd å foreslå flere alternative løsninger, men de vil ikke ta imot dem, hevder Mjaaland.

Ifølge Mjaaland skulle arbeidet vært ferdig allerede, men på grunn av flere uforutsette hendelser har arbeidet blitt mer omfattende og tar derfor lengre tid.

– Det er klart det er en ulempe å være uten vann. Vi har tilbudt oss å levere vann inn i huset på flere måter, men hun som huseier ønsker ikke det.

Mjaaland forteller nå at hvis alt går som det skal vil de være ferdig med arbeidet på vannettet i løpet av neste uke. Beboerne vil da mest sannsynlig få vannet tilbake på fredag.