– Vi er i gang med en tilsetningsprosess, og håper å ha en person på plass før årsskiftet, sier Yngve Myrvoll som er leder for felles enhet for forebygging, etterretning og etterforskning i Troms politidistrikt.

Som en del av politireformen utlyste politiet i Troms tidligere i høst at de skal ansette en radikaliseringskontakt.

Vil ikke snakke om konkrete saker

– Grunnen til at vi ønsker en radikaliseringskontakt er for å ha en forebyggende funksjon i Troms for å kunne forebygge et alvorlig samfunnsproblem. Hovedformålet er at politiet skal ha en spesialist i arbeid mot radikalisering og voldelig ekstremisme, og at vi skal heve kompetansenivået på dette feltet i politiet, sier Myrvoll.

– Hvor stor en denne problematikken i Tromsø og Troms?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på omfanget, men politiet, PST og andre samfunnsaktører skal jobbe sammen i det forebyggende sporet, sier Myrvoll som ikke ønsker å snakke om konkrete saker tilknyttet radikalisering.

– Vi ønsker derimot å være i forkant og bli enda bedre kjent med aktuelle miljøer og enkeltpersoner.

Vil jobbe mot det muslimske miljøet

I politireformen heter det at alle politidistrikt skal ha en person med denne funksjonen.

– Vi har hatt personer som har hatt feltet som en birolle, men nå ansetter vi en person i hundre prosent stilling som utelukkende skal jobbe opp mot dette, sier Myrvoll.

– I tillegg til å jobbe særskilt tett opp mot kommunen og samhandle med de aktuelle aktørene, så vil personen jobbe med forebyggende tiltak. Og da er det naturlig at den vi ansetter også vil jobbe opp mot det muslimske miljøet i distriktet.

– Radikaliseringskontakten skal jobbe særskilt tett opp mot kommuner og andre aktuelle aktører i samfunnet. Det handler om tverretatlig forebygging i samhandling med samfunnet for øvrig. Det er naturlig at den vi ansetter også vil jobbe målrettet opp mot ulike miljøer i distriktet, og deriblant det muslimske miljøet.