Torsdag 23. november åpner byens nyeste matbutikk i QB-bygget vis-à-vis Hålogaland Teater. Nærmeste konkurrent for den nye Coop Prix-en blir Kiwi-butikken som ligger på andre siden av gaten til Fylkeshuset.

– Dette blir en relativt liten butikk på kun 300 kvadratmeter, men utformet etter den forventa kundegruppen. Det er mange store bedrifter i området og i samme bygg, samt mange som bor her. Dette er et viktig område i vekst, sier Bjørn Ove Sletten, driftssjef i Coop Nord.

Trend

Sletten forteller at de vil holde åpent helt fram til midnatt alle åpningsdagene.

– Det er kun en annen matbutikk i Tromsø som holder åpent så sent, så vi tester det ut. Dette er et urbant byområde og med mye folk på teater sent på kvelden. Vi ser også andre steder at handelen stadig forskyver seg til senere ut på kvelden, sier Sletten.

Comeback for de små

Butikksjef blir Liv-Sonja Bjørndal, som kommer fra samme stilling på Coop-butikken i Kystens Hus. Det vil i tillegg være fire heltidsansatte i butikken og seks-syv deltidsansatte.

Sletten tror de små nærbutikkene vil kunne bli viktig igjen med innføring av bompenger i Tromsø.

– Det er flere eksperter med meg som ser en sammenheng mellom bompengeinnføring og viktigheten til nærbutikken. Folk blir mindre villig til å kjøre langt for å handle når de må betale for det og blir mindre mobile. Det er for tidlig å si om dette blir tilfellet i Tromsø også, men jeg tror det fort kan bli en konsekvens av bompengeinnføringen, sier Sletten.