Det var natt til mandag rundt kvart over ett at alarmen igjen gikk hos Urmaker Jørgensen i Sjøgata.

Etter få minutter var både politi og vektere på stedet, men personene som hadde forsøkt å ta seg inn i butikken var ikke å se.

I motsetning til innbruddet i samme butikk i begynnelsen i oktober, fikk gjerningspersonene denne gangen ikke med seg noe av verdi. De hadde forsøkt å knuse vinduet inn til butikken, men ikke lykkes.

Vitner har sett gjerningspersonene

Onsdag gikk politiet ut med bilder fra overvåkingskamera utenfor butikken, som viser to eller tre personer som de antar er gjerningspersonene.

To dager senere står politiet fremdeles uten mistenkte i saken, men sier til iTromsø at de har fått inn flere tips.

– Foreløpig er ingen mistenkte i saken, men det har kommet inn flere tips. Vi jobber videre med saken, og vi har også avhørt noen vitner som høyst sannsynlig har sett gjerningspersonene, sier etterforskningsleder Jarle Johnsen.

Ingen umiddelbar tilknytning

For halvannen måned siden brøt tre personer seg inn hos Urmaker Jørgensen og stjal klokker for millionbeløp. Det hele var over på et minutt.

Da hadde gjerningspersonene skåret ut vinduet inn til butikken, gått målrettet bort til de dyreste klokkene, knust glassmonterne og røsket med seg flere titalls klokker.

Dalig leder om innbruddet: – Ser ut som de visste hva de skulle ta

– Vi ser på dette som en selvstendig sak, og ser ingen umiddelbar tilknytning mellom de to hendelsene. Vi har flere hypoteser vi jobber ut ifra, men man kan nok si at dette er mindre planlagt og at nivået på profesjonaliteten er noe lavere, sier Johnsen og legger til:

– Men selv om de virker mindre profesjonelle enn sist gang så ser vi fremdeles alvorlig på hendelsen.

– De klarte jo ikke å knuse vinduet, og det er nok fordi det er et sterkt glass. Innbruddsforsøket har ikke pågått mer enn noen få minutter, både vektere og politi var raskt på stedet, og de hadde da gitt opp forsøket med å knuse glasset og dratt, sier Johnsen.