Poesislam er en konkurranse hvor flere forfattere fremfører egne tekster på en scene, og publikum bedømmer både innhold og fremførelse. I Tromsø avholdes arrangementet årlig under Ordkalotten, og i år gikk førsteplassen til trønderen Cecilie Wold Andersen, som er student ved forfatterstudiet i Tromsø.

– Ja, det var jo ikke helt planen å vinne da. Jeg deltok for å gjøre noe gøy, siden jeg sitter og jobber med et romanprosjekt for øyeblikket. Derfor var det fint å ha noe løsere hvor man kan ta seg litt mer friheter.

Til sammen deltok seks personer på arrangementet som ble avholdt natt til lørdag.

Kom sist

I år er ikke første gang hun prøver seg på poesislam.

– Jeg deltok i fjor også, men da kom jeg på siste- eller nest sisteplass. Målet var å ikke komme sist i år. Jeg vet ikke om jeg tok med meg så mye fra i fjor, men jeg har drevet en del med stand up, så jeg har nok hentet en del derfra, sier Andersen.

Les om fjorårets mesterskap: Ingvild (27) er nordnorsk mester i poesislam

Finale i Oslo

Premien er tur og opphold til Oslo førstkommende fredag hvor det skal avholdes norgesmesterskap i poesislam. Der skal Andersen skal representere Nord-Norge.

– Jeg må spisse ting litt, og ta en runde på diktene for å gjøre det enda bedre. Jeg hadde med meg ark som jeg leste fra under poesislammen på fredag. Det å stå med ark som hjelpemiddel er egentlig litt fy-fy i både poesislam og standup. Man skal ikke lese, men fremføre. Så jeg skal kjappe meg og lære meg alt utenat før fredagen.

– Har du noen ambisjoner for norgesmesterskapet?

– Jeg er litt overveldet allerede, så målet er å gå ifra det med æra i behold, slik at jeg kan komme tilbake til Tromsø uten å ha noe å skamme meg over.

Oppvekstroman

Andersen har et halvt år igjen av det toårige forfatterstudiet.

– Jeg jobber med en oppvekstroman som sikkert skal bli noe. Jeg har ennå ikke vært i dialog med noe forlag, jeg synes det er litt tidlig ennå. Ambisjonen er at den skal bli utgitt, men jeg vil jo at det skal bli bra. Mange av forfatterne som tidligere har gått på studiet i Tromsø har gitt ut bøker som har fått priser og blitt godt mottatt. Man vil jo være med på å holde kvaliteten oppe, og videreføre det de som har gått før her har gjort, sier hun.