I tradisjonen tro, runder Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) av sesongen med en førjulsballett i samarbeid med Kulturskolen.

250 personer på scenen

Årets oppsetning er «Askepott», med tre forestillinger fra 8.- til 10. desember.

Hele 250 personer mellom seks og 22 år skal bidra på scenen, og det var mange tiaraer og tutuer i sving på gulvet under mandagens øving foran Kulturskolens ellevte samproduksjon med NOSO.

– Vi har forberedt oss på forestillingen i to måneder, men vi har trent i mange år, sier Sally Parkinson, avdelingsleder for dans og kulturmiks ved Kulturskolen.

Tre roller i Askepott

«Askepott» ble satt opp både i 2009 og 2013. Una Vold Bergstrøm hadde mindre roller i begge de forrige forestillingene, men i år har hun fått hovedrollen som Askepott.

– Jeg ble både veldig nervøs og veldig glad over å få hovedrollen, sier Bergstrøm, som kjenner seg igjen i karakteren.

– Askepott er sjenert og veldig snill, som jeg selv er. Hun er alltid i bakgrunnen – før hun til slutt får drømmeprinsen. Jeg får håpe det også skjer med meg, sier hun og ler.

Usikker på om hun vil satse

18-åringen har gått på ballett siden hun var fem år.

– Jeg har drevet med ballett så lenge jeg kan huske, sier Bergstrøm, som i dag går på studiespesialisering ved Kongsbakken videregående skole.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå for om jeg skal satse profesjonelt på dans etter videregående. Jeg kommer uansett aldri til å slutte å danse.

Russisk prins på vei

Prinsen i oppsetningen skal spilles av Iurii Zinnurov fra Novosibirsk i Russland. Han kommer til Tromsø først i neste uke.

– Vi klarte å engasjere ham via kjente i Arkhangelsk. Det er takket være et langt samarbeid mellom Kulturskolen i Tromsø og Dans Ensemble Druzhba i Arkhangelsk, støttet av Barentssekretariatet, sier Parkinson.

– Vi har allerede nesten solgt ut de tre forestillingene i Kulturhuset, så vi kunne ha kjørt ekstraforestillinger om det hadde vært mulig.