I 2015 var Emilie Blichfeldt (26) blant de heldige som kom inn på Filmskolen på Lillehammer. Nå er arbeidet med eksamensfilmen i full gang, før filmopptak i januar.

Kreativitet koster

En viktig del som gjenstår er å få fullfinansiert prosjekt i løpet av ti dager. Målet er å samle inn rundt 25.000 kroner fra private sponsorer på crowdfundingtjenesten IndieGoGo.

– Vi får 400.000 kroner fra skolen, men det er dyrt å lage film. Den kreative biten må vi finansiere selv, som å lage animert vulva og Saras indre monster. Én av eksamensoppgavene er også å skaffe mer penger til filmen, sier 26-åringen.

Navn på rulleteksten

«Saras intime betroelser» handler om 22 år gamle Sara. Hun er 181 centimeter høy, har stor kropp og lengter etter kjærlighet og kroppskontakt. I møtet med skjønnhets- og kvinneidealet får selvbildet seg en knekk.

Blichfeldt har fått med seg medstudent Ole Elverhøi (26) som produsent på eksamensfilmen. De møttes som elever på dramalinja på Kongsbakken videregående skole, og nå håper de folk i Nord-Norge vil bidra økonomisk.

– Alle som bidrar med ti dollar (vel 80 kroner, red.anm.) eller mer får navnet sitt på rulletekstene. For 100 dollar får du i tillegg en link for å se filmen, mens for 500 dollar får man en videohilsen fra hele filmteamet på toppen av det andre.

For å bidra med penger er det både på Facebook og IndieGoGo mulig å finne filmprosjektet ved å søke på «Sara’s intimate confession».

Animert vulva

Filmen skal spilles inn i Oslo og ved Lillehammer i perioden 15. til 28. januar. Etter klipping, lyd og animasjon, skal den være ferdig i juni neste år.

– Vi hadde en ambisjon om innspilling i Nord-Norge, men det ble for dyrt.

Filmen skal formidle hovedpersonens indre følelser og fantasier, blant annet diskuterer Sara med sin egen vulva.

– Vi har satt oss høye ambisjoner for filmen både teknisk og historiemessig. Kroppspresset har også trengt seg på underlivet, og vi ønsker å være et motstykke til endimensjonalt underliv som spesielt pornoindustrien står for. Vi har snakket med noen animatører om hvordan vi kan få det til, ved å integrere tegnefilm i live action. Saras indre monster skal lages av visual effects-folk, sier Emilie Blichfeldt.

Vil være motvekt

Det var ikke enkelt å finne en høy jente/kvinne til å spille Sara, som ikke var syltynn. Ikke skulle hun bare være høy og stor, men også ha skuespillererfaring. Til slutt fant hun danske Anne Sofie Wanstrup (30).

– De fleste kvinnene som får roller i film er innenfor kroppsidealet. Slik videreformidles kroppspresset, og det er ikke sunt. Jeg vil at min film skal være en motvekt, sier Blichfeldt.

Refusert av TIFF

Kropp var også i fokus i den prisbelønte kortfilmen «How do You like my hair?» fra 2014. Med Blichfeldt selv i hovedrollen, setter hun fokus på og utfordrer dagens krav til hva kvinnelighet er, ved å la kroppshåret sitt gro.

Filmen var eksamensfilmen fra filmskolen i Kabelvåg, som for øvrig ble refusert av TIFF. Derfor arrangerte hun like så godt sin egen festival «TØFF» under filmfestivalen.

Det håper hun det kan bli en endring på.

– Jeg håper «Saras intime betroelser» kommer på TIFF, sier hun.