Pepperkaken – julekaken over alle julekaker! Med denne oppskriften blir dine pepperkaker bedre enn alle andres.

Det er bare en ulempe. Kakene blir ganske myke, så de egner seg ikke optimalt til pepperkakehus, da det kan føre til svikt i konstruksjonen. Det skal sies at enkle byggverk vil det gå helt fint å lage, for det har blitt prøvd før, med hell.

Oppskriften er fra Inger Guttormsens kakearkiv.

Pepperkaker

• 3 dl vann

• 1/2 dl sirup

• 2 SS kanel (malt)

• 2 SS nellik (malt)

• 2 SS ingefær (malt)

• 2 SS natron

• 425 g margarin

• 750 g sukker

• 1.400 g hvetemel

Så gjør vi så...

Kok opp vann, sirup, sukker og krydder.

Ta kjelen av platen og rør i natron. Tilsett smør og rør til det blir kaldt.

Arbeid inn melet.

Deigen bør stå kjølig over natten.

Pepperkakene stekes i 5 minutter på 225 grader.

La deg friste av våre andre oppskrifter til julen:

Slik lager du byens beste kakemenn (For abonnenter)

Små kaker med stor wow-faktor (For abonnenter)