Butikken på Tromsø lufthavn åpnet fredag ettermiddag i fornyet drakt etter å ha blitt pusset opp og ombygd de to siste ukene.

– Vi har faktisk hatt det gamle interøret til flyplassen på Fornebu. Nå har vi fjernet alt det gamle, og vi er svært glad og stolt over å kunne åpne en ny og moderne butikk, sier butikksjef Hanne-Karine Holstad et par timer før åpningen.

Ålesund var pilotprosjekt, men Tromsø er først ute med konseptendringen, som skal gjennomføres på alle landets flyplasser av en viss størrelse.

– Viktig å tilby lokale produkter

Den nye butikken skal nå satse mer på produkter fra Troms.

– Fremover ønsker vi å fremme flere lokale produkter, som utenlandske turister ofte etterspør. Det tror jeg også vil gi et større salg, sier kommersiell sjef Mona Ringstrand.

Mack, Graff og Aurora Spirit er blant de lokale produsentene som nå er å finne i taxfree-hyllene.

LOKALE VARER: Butikksjef Hanne-Karine Holstad er glad for at Avinor satser på lokale varer i taxfreebutikkene. Blant annet er flasker fra Tromsø-bryggeriet Graff nå å finne i hyllene. Foto: Ronald Johansen

Aurora Spirit er lokalisert i Lyngen og er ifølge dem selv verdens nordligste destilleri.

Destilleriets styreleder Hans-Olav Holtermann Eriksen er glad Avinor nå satser mer på lokale merkevarer.

– For oss er det veldig viktig at våre produkter er der gjestene kommer, det vil si på flyplassen. Vi må skryte av Avinor i Tromsø, som har tatt oss lokalprodusenter med på laget og gir oss en plass blant de store merkene, sier han.

– Vært et lite sirkus

Det lokale preger også nå butikkens vegger, som er designet med bilder av nordlys og midnattssol.

Ombyggingen har også innebært at den gamle inngangen, som lå på nedsiden av gatene, nå er lukket. Taxfree-butikken har nå fått to nye innganger på hver sin side – rett ved gatene.

Ringstrand vil ikke gå ut med hvor mye oppussingen og ombyggingen har kostet.

– Men jeg kan si at vi har gjort en betydelig investering. Vi tror det betaler seg på sikt.

Butikksjef Holstad har ikke tall på hvor mange som har jobbet i lokalet de siste dagene.

– Men svært mange armer og bein har vært i sving, med både intern og innleid arbeidskraft. Det har vært et lite sirkus her, Nå gleder vi oss over resultatet.