Mannen bante seg adgang til tromsøbedriften i 2017. Dette var en bedrift han tidligere hadde vært ansatt i, og ifølge dommen var han i besittelse av en fjernkontroll som han brukte til å åpne en port på baksiden av forretningen. På denne måten kom han seg inn i bygget.

Stjal øl og våtservietter

Mannen tok blant annet med seg en høytrykksspyler, arbeidsklær, 28 bokser øl, verktøy, skosåler og våtservietter. Da han var på vei ut fra området, stjal tiltalte en bil tilhørende bedriften. Deretter kuttet han en kjetting som ble brukt som en låseordning på en port. I tillegg bøyde han porten slik at den ble skadet.

Vedkommende var også ruset da han gjennomførte innbruddet. I retten forklarte han at noen timer før innbruddet, så brukte han amfetamin. Ut fra blodprøvene som ble tatt av mannen, var rusen tilsvarende godt over 1,2 alkoholpromille.

Da 34-åringen ble pågrepet av politiet kort tid etter innbruddet, var han i besittelse av fem gram amfetamin.

Det ble også gjennomførte ransaket leiligheten som han oppholdt seg i. Der ble det funnet 8,78 gram amfetamin, samt 8,59 gram hasj.

Ved en annen anledning kjørte også mannen en personbil uten gyldig førerkort. I tillegg var han påvirket av narkotika.

75 dagers fengsel

Hovedforhandlingene ble holdt 16. november. Tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen med unntak av to poster.

Retten finner det passende at dommen blir satt til 75 dagers ubetinget fengsel. Uten tilståelsen antas straffen å være 120 dagers fengsel. Han må også betale ei bot på 5.000 kroner for ruskjøringen. Videre dømmes han til tap av førerkort for alltid. Bedriften hvor tiltalte brøt seg inn hos ba om erstatning på om lag 2.100 kroner. Dette fikk de innvilget.