En tromsømann er tiltalt for å ha voldtatt et barn under 14 år, og overgrepene er blitt begått av en bror mot sin egen søster.

Overgrepene fant sted da mannen var i alderen 15 til 18-19 år gammel, mens søsteren var rundt ni år gammel.

Hun ble voldtatt en rekke ganger i perioden år 2000 til 2003/2004. Mannen er også tiltalt for å slått, sparket og lugget søsteren, og true henne til de seksuelle handlingene.

Unni Sandbukt. Foto: Ronald Johansen

På spørsmål fra dommer Unni Sandbukt om han erkjente straffskyld svarte han følgende:

– Ja, utelukkende på alt.

Forsvarer, Sven Crogh. Foto: Ronald Johansen

– En rystende historie

Aktor Torstein Lindquister sa i sitt innledningsforedrag at kvinnen, som i dag er 27 år gammel, fant mot til å kontakte politiet i mai 2016.

– Det var en rystende historie som hun fortalte, om overgrep som fant sted fra hun var rundt ni til 13 år. Det har skjedd både hjemme der de bodde, og flere steder utendørs, sier Lindquister.

Overgrepene opphørte da de to søsknene ikke lenger bodde på samme adresse.

Sov i garasjen på vinteren

Søsteren forteller i retten om en utrygg oppvekst med en voldelig og alkoholisert far og en voldsom bror.

– Han har alltid vært veldig dominant og hardhendt i lek, men jeg husker ikke hvordan han var før overgrepene begynte, sier hun fra vitneboksen.

Kvinnen er tydelig preget når hun forteller om overgrepene som skal ha startet på hans rom hjemme hos familien.

– Han truet meg. Jeg ble helt paralysert. Når jeg skrek og ropte alt jeg klarte om at han skulle la være, så ba han meg bare om å holde kjeft, sier kvinnen som forteller at hun ble hysterisk og panikkslagen hvis hun måtte være hjemme alene med broren.

– Mitt liv ble en kamp for å overleve, jeg ble ekspert på ikke å være hjemme. Jeg overnattet så ofte jeg kunne hos noen andre. Jeg har sovet i garasjen på vinterstid for å unngå ham. Jeg var en liten jente da overgrepene startet. Og da raste hele verden sammen for meg. Det var et helvete.

BISTÅR: Ingunn Tøllefsen er bistandsadvokat for kvinnen som har blitt voldtatt av sin bror fra hun var ni til 13 år. Her sammen med aktor Torstein Lindquister. Foto: Ronald Johansen/iTromsø