Sagaen om den planlagte idrettshallen på Storelva har pågått i 20 år. Tidligere i høst omtalte iTromsø (Åpen for abonnenter) at Tromsø kommune ga opp planen om en flerbrukshall, og heller går for en såkalt normalhall.

Denne hallen vil også fungere som gymsal for Storelva skole, som har stått uten gymsal siden den åpnet i 1997. Nå frykter flere på Storelva at hallen vil bli forsinket nok en gang.

– Tåkelegging

FAU-leder ved Storelva skole, Kenneth Helberg, reagerer på det han kaller for meget dårlig kommunikasjonsflyt.

– Informasjonensflyten mellom oss og de involverte i prosjektet fra kommunens side er særdeles dårlig. I forrige uke fikk vi høre et rykte om at hallen nå var blitt skrinlagt. Jeg snakket med fire forskjellige personer i kommunen om dette, og fikk fire forskjellige svar. Vi har bedt om å bli holdt informert, men det er ingen som vil si noe konkret når vi tar kontakt, sier Helberg, og fortsetter:

– Vi håper ting er under kontroll og at det ikke blir nye forsinkelser, men det er klart det oppstår bekymringer fra vår side når det foregår så pass med tåkelegging om hva status for hallen er.

– Misforståelse

Bjarte Kristoffersen, avdelingsdirektør for næring, kultur og idrett, avviser at hallplanen er skrinlagt eller vil bli forsinket.

– Det hele beror seg på en misforståelse. For å unngå at vi havner i en lignende situasjon som sist, skal vi denne gangen være i forkant, sier Kristoffersen, og fortsetter:

– Sist vi hadde anbudsrunde gikk de forventede totalkostnadene etter anbudsprosessen over budsjettet, og vi måtte omprosjektere. Det vi vurderer å gjøre nå er å kjøre prosjektet gjennom en politisk behandling i forkant for å finne ut hva vi gjør dersom anbudsrunden går samme veien som sist. Dette er for å ha en plan i bakhånd slik at vi slipper å stanse hele prosjektet hvis vi ikke får inn et anbud som er innenfor budsjettrammen, sier Kristoffersen.

Tar ingenting for gitt

I fjor ble prosjektet utsatt for tredje gang etter at anbudet Tromsø kommune fikk inn på prosjektet lå på mellom 115–120 millioner kroner, mens det kun var satt av 70 millioner til hallen.

I kommunens investeringsbudsjett for 2018–2021, ligger hallen inne med en brutto prosjektkostnad på 102.026 kroner.

– Om vi sitter stille nå i forkant og ikke har en plan B, risikerer vi at det uansett må opp til politisk behandling, men da ikke før i mai/juni og da vil det bli forsinkelser i prosjektet. Vi tar ingenting for gitt nå i forkant, men vi vet erfaringsmessig at kalkulasjonen fort sier noe annet enn realiteten. Vårt ansvar er å sikre at prosjektet gjennomføres på en best mulig måte, sier Kristoffersen

Byggestart i mai/juni

Anbudet skal legges ut i uke 8 og det blir anskaffelse med delte entrepriser. Planen er byggestart på hallen i mai/juni 2018 og ferdigstilling i februar 2019.

– Vi jobber på spreng med prosjektering av hallen og våre arkitekter samt tekniske ingeniører er nå i en detaljeringsfase, sier utbyggingssjef i Tromsø kommune, Øystein Dale.