I perioden 9. til 25. februar arrangeres vinterens OL i Pyeongchang. For å skape blest om sendingene og ikke minst den store tidsforskjellen, er den prisbelønte svenske regissøren Tobias Granström leid inn i spissen for et stort filmteam.

Ideell location

Det er ikke tilfeldig at Tromsø er location for filmen. Her finner de både natur, by og mye vær.

– Tromsø representerer et tverrsnitt av Norge, i likhet med RiksTV, sier markedssjef Ole Christian Amundsen i RiksTV.

Mandag var filmteamet på Kvaløya for å filme spektakulære naturscener ved hjelp av drone.

– Som location er Tromsø en fantastisk by. Den er stor nok til å representere bydeler og det urbane. Her finner vi også fin natur og landlige omgivelser.

Sending midt på natta

En stab på mellom 25 til 30 personer har vært rundt de siste par dagene og spilt inn scener på Kvaløya og i Tromsø sentrum. Mørketida spiller en sentral rolle i filmen, med tanke på når på døgnet TV-publikum får med seg sendingene fra Sør-Korea.

– Det passer inn i filmen vi skal lage at det er mørkt her. Tema for reklamekampanjen er at det er åtte timers tidsforskjell og man må stå tidlig eller legge seg sent for å få med seg direktesendingene. Direktesendingene av ishockey, snowboard og alpint starter for eksempel klokken 02.00 på natta, sier Amundsen.

Som en musikkvideo

RiksTV har satt ut jobben til produksjonsselskapet Bacon, mens reklame- og kommunikasjonsbyrået Hyper står bak kampanjen. Det skal også lages originalmusikk til reklamefilmen som får premiere på TV i midten av januar.

– Det blir som en musikkvideo hvor de ulike karakterene nøstes inn i hverandre til en historie. Det skal lages en langversjon som legges ut på YouTube.

Castet lokalt

Skuespillerne er castet lokalt. De representerer ulike seersegmenter og yrkesgrupper.

Tirsdag formiddag foregikk filmingen blant annet ved boligblokkene på Lanes. Daniel Adekoya er av dem som spiller en rolle i filmen.

– Jeg så annonsen på Facebook hvor de søkte etter folk som ville være med, og sendte en epost. Jeg spiller en scene hvor jeg er på vei til en venninne for å se OL direkte på TV. Det er ganske sent når jeg er på vei, sier han.